Skattjakt är sååå kul!

Geocaching är min nya hobby, det är så spännande att leta efter skatter ^^ Igår var jag och Yin i stan och letade efter skatter och vi hittade 5 st, fast det var kallt och blåsigt så var det ändå jättespännande och jättekul! Man blir verkligen jätteglad när man hittar en skatt ^^
Geocaching är verkligen en bra hobby, det är grattis (om man nu inte vill köpa en dyr gps) och man rör på sig mycket. Dessutom kan man göra det i stort sett varje land så det är dessutom ett jättebra aktivitet när man reser utomlands, man hinner ju sightsee:a mycket samtidigt som man letar ^^
Nästa gång jag köper en mobil så ska den ha inbyggd GPS, det skulle underlätta en del. Nu fota jag kartorna med kameran och det är lite jobbigt för det är så många skatter :p

Snart är sommarlovet slut!

Det är inte alls många dagar kvar av sommarlovet, känner nästan hur en kall hand griper tag om mitt hjärta då jag tänker på ex-jobbet. Förmodligen kommer det att gå jättebra men jag kan ändå inte låta bli att oroa mig lite. Det är ju alltid lite läskigt att bege sig in på en ny fas av livet :(

Idag var jag och Lina i Malmö igen och denna gång handlade jag nästan inget (mest för att vi redan var där förra veckan). Vi ville kolla hur Mobilia var så vi åkte dit. Vilken besvikelse! Den var liten och hade inte alls lika bra utbud av affärer som entré. Nähh, entré är och förblir min favorit shoppingcenter i malmö. Vi åkte faktiskt till entré istället och lunchade och gick där ett sväng. Det var trevligt men jag var fortfarande ganska dåsig efter min förkylning. På tåget funkade inte ac så det var supervarmt usch, hoppas inte att min förkylning förvärras av detta.

Idag hittade jag också min första skatt (geocaching) tillsammans med honey. Det är faktiskt riktigt skoj att letar efter det (fast jag visste typ redan vart det låg för emilie och niklas har sagt det) :p Vi ska leta lite i stan när honey har slutat imorgon. Måste börja plugga reglerteknik!!!!!!! gahhh

Dim sum @ Köpenhamn

I går (lördag) åkte jag till Köpenhamn för att yam cha (dricka tebokstavligt, men det involverar dim sum (mat) också). Det var relativt lätt att hitta resturangen fast ingen av oss kunde adressen, yins mamma visste vara att det låg i kvarteret bakom centralstationen. Det var ganska trångt i restaurangen men de hade ett väldigt bra utbud. Alla tallrikarna (man får 2-4 grejer) kostade runt 35-40 dkr vilket blev runt 50-60 kr/tallrik (vilket är rätt dyrt tycker jag). Får väl gå dit nästa gång kronan är starkare heheh.
Efter lite skattjakt med Niklas och Emelie drog vi till ströget där jag träffade på Yin och hans gamla kompisar från Vänersborg som var här för att hälsa på honom. Jag och honey gick för att köpa juice (vilket vi också gjorde) och det började att spöregna (jobbigt sommarväder, ena sekunden asvarmt och sen spöregn). Vi gick till deras mosters kinarestaurang där de bjöd på sea food-middag, omg! Musslorna, ålen och fisken var sååå goda!!! Tog tyvärr inga bilder för det glömde jag totalt bort, men gott var det iaf yummy yummy.
Efter maten drog jag, Iris, Emilie och Niklas till Nyhavn för att leta efter skatt och för att träffa Yin (som gick tidigare för att träffa sina vänner igen). Jag och Iris slåg följe med Yin och kompis-gänget medan Emilie och Niklas fortfarande letade skatt (hoppas att de hittade den!) och tog tåget tillbaka (det höll vi på att missa för vi satt och väntade vid slutet av tunnel och det hade stannat vid början av tunnel, fan vad vi fick springa hehe). Vi träffade på pings familj och yins mamma på färjan, det visade sig att de hade tagit samma tåg som oss hehehe.
Det blev bråk på färjan mellan två män när vi skulle av, den ena sparkade den andra och en kvinnlig personal ställde sig mellan dem (måste vara väldigt läskigt!). När färjan hade dockat klart gick det på 6st (!) säkerhetsvakter, lol, behövde de verkligen så många? tjaa, det är väl bra med skrämseleffekt :p
Sen blev det fest hos Yin och vi gick till Pascha vid 00:30-01:00. Det var ganska dåligt där men det var typ det enda stället Iris kunde komma in plus att det var fettekö vid tempel, tivoli och cantina. Jag, Iris och yin tog den sista bussen hem vid 02:15 (som vi höll på att missa för de hade flyttat på busshållplatsen, mycket spring där också, tur att jag hade bekväma skor på mig!)
Nu blev det ett väldigt långt inlägg och längre ska det bli för här kommer många bilder!



Allvin ätandes på ett kex precis innan vi gick på färjan på morgonen.



Direkt när vi kom på färjan hade han somnat! Lägg märke till att han fortfarande håller kexbiten i handen. Han är så gullig!



På restaurangen!


Te! De var ju dyra, 16dkr/ pers! Hade jag vetat om det skulle jag ha tagit vatten istället, fast då försvinner väl en del av meningen med att yam cha.


Stekta (tjocka risnudlar (?)) med biff. Min favorit på hela dagen! Verkligen supergott, gud vad jag ska beställa sånt nästa gång jag åker till HK :p



Sallad är också gott! Jag gillar kineska wokade sallader!



Char siu och räk "tjöng" (vet inte vad de heter på svenska). De på bilden är bara med char siu (typ grillad kött) och vi hade en tallrik med 6st med räkfyllning också. De smakade faktiskt bara sådär, de jag åt i HK var godare.



Friterade taroknyten med kött/räkfyllning. Det är dem här som min mamma är besatt av att lära sig att göra. De var faktiskt inte så goda heller, knytena var god men jag tyckte inte om fyllningen.



Fenixklor (eller kycklingfötter som de egentligen är), jag fick faktiskt ingen sånt (för jag var för upptagen med att ta bilder) så jag vet inte hur de smakade, men de såg goda ut iaf.



Det här äter typ bara asiater hehe, det är komage (från vilken vet jag inte) och de är goda :p



"gou" gjort på såna stora vita morötter (kommer inte på vad de heter). Jag brukar i allmänhet inte gillar "gou" så det här var ingen höjdare.



Fläskbitar som var väldigt goda men också väldigt feta vilket passade mig bra. Fett är gott :p
Den här var den sista matbilden!



Snacka om risig byggnad, är det verkligen säkert att förvara sina pengar hos Nordea? :p



Indianer är fan överallt, det roliga är att de spelar samma musik också, kanske är från samma stam eller något.



Smoothie och juice, väldigt dyrt måste jag tillägga, smoothien för 38dkr och juicen för 50dkr. Antagligen inte alls värt det.



Så här såg Honey ut när vi gick ut igår, det är jag som har valt ut scarfen åt honom ^^



Festival 2009!

Regnigt, blåsigt, åska och kvavt kan man beskriva festivalvädret, men inte ens det kan hindrar mig från att åka ut och testa den goda och något överskattade festivalmaten. Jag mådde inte så bra igår så jag testade bara 2 smårätter och langos (vilket var jättegott!). Idag åkte jag ut med Helena och Iris och träffade Camilla och Betty i stan. Det blev en grekisk grillspettbaguette som skulle har vart godare om man fick lite sallad till. Jag åt också en belgisk våffla som var god de 5 första tuggorna för sedan kallnade den och blev degig.
Vi stod även en stund vid såna grip-maskiner (såna man stoppar in en tia och får styra en gripklo) och slösade bort en massa pengar utan att få något (men vi var nära!!!). :p
Det åskade och började att spöregna så vi åkte buss hem. Det var tom ett träd (i en stor kruka) som blåstes ner precis bredvid oss, känns lite farligt :p

Här kommer lite bilder iaf ^^


Fortfarande soligt ute och här har ni en bild på min grillspettbaguette. Köttet var mjuk och saftig men man törstade efter vatten efter första tuggan. Jag råkade även tappa en köttbit och min supersnabba reaktion var att fånga den med handen genom att trycka den mot kroppen. GAHHH, gissa om mitt linne blev smutsig, skulle ju vara bättre genom att bara låta den falla. Ibland har man för snabb reaktion :p



Indianerna som finns vid varje festival (nästan). Deras musik är ganska bra egentligen, kanske köper deras skiva nån gång när jag inte är en fattig student.



Olycksväder!!! Det blixtrade också!

Sjuk igen? (eller bara inte tillfrisknat)

Idag känner jag mig lite krasslig igen, trodde att jag hade blivit frisk men det verkar inte så (eller så har honey muterat sjukdomen och smittat den tillbaka till mig)!
Jag, honey och helena testade på kyoto sushi i måndags och det var riktigt mumsigt måste jag säga, Helena tog lite bilder på sushin som jag inte har fått än. Igår var jag och handlade med Nabbe på entré (denna gången killfritt hihi). Jag hittade äntligen skorna som jag har velat ha länge! Och billiga var de också, bara 229 kr yayay! Nu måste jag bara lära mig att gå i dem, eller gå kan jag göra, men jag får skoskav efter ett tag, måste gå in skorna eller vad det nu heter.
Jag tycker om högklackade skor, det kanske beror på att jag är så kort, dock är de inte alltid så bekväma, eller så är det för att jag inte är van.

23 år!!!

Nu är jag officiell 23 år gammal, dvs bara 44 år kvar tills jag går i pension! Födelsedagskalaset i lördags var lyckat fast det blev lite kaos runt matbordet, men sukiyaki blev uppskattat och pings budapestrullar var jättegoda ^^
Som presenter fick jag bl.a. pengar, biocheck, högtalare, nagellack, parfym, litet fonduset, expansion till mina spel. Gillade alla presenter som jag fick!!!

Idag på min riktiga födelsedag ska jag och honey och helena till fuji sushi och äta ^^

Oh noes!!

Valfastern ska komma på mitt födelsedagskalas imorgon. Nooooooo! Och det är inte ens jag som har bjudit henne utan yin. Denna olyckliga händelse skedde när vi åt middag och nån frågade vilka det var som skulle komma imorgon. Jag började räkna upp folk och valfastern var där och frågade om hon var bjuden, innan jag kom på någon bra ursäkt svarade Yin, "Vi har redan räknat med dig."
Vad ska man säga liksom, "nej, det har vi inte alls. Jag tycker inte om dig så du får inte komma."? Jag är alldeles för väluppfostrad för att säga det. Ni som undrar över min avsky för valfastern så beror det på attityden och de grejer hon sa till mig när jag var i HK för ca 1,5 år sedan. Hon var verkligen svinigt mot mig och sade saker som "Jag ska gå och besöka din grav" och "Jag hjälper bara mina egna, inte andra" där egna syftar på släktingar, vänner eller folk som är på samma sida och andra syftade hon på mig och Jenny. Gahhh!
Jaja, det gäller väl att göra det bästa av situationen, jag får iaf pengar av henne (hoppas jag iaf) och Honey har lovat att bjuda mig på 12-bitars sushi hos Fuji. Får väl /ignore imorgon.

Annars så har Helena och Iris hjälpt mig att göra massor av sushi idag, yummy imorgon!

En inte så lyckad tur

Gårdagens besök på Tosslille blev lite av en besvikelse. Jag gick upp vid 5.30 och tog bussen till Knutpunkten där vi bland annat träffade Emelie, hehe. Efter att ha bytat tåg och buss kom vi fram till Ramsåsa som var fel busshållplats (Skånetrafiken kan man fan inte lita på) och hamnade bredvid en bondgård. Jag fick ringa Honey 3-4 ggr för att fråga om väganvisningar. Vi gick in i en skog som var fyll av insekter. Så himla obehagligt och det var svinvarmt också. Efter ca 35-40 minuters promenad kom vi äntligen fram till Tosselilla och väntade i ca 10 min på att de skulle öppna.
Nästa problem är knottar! Fyfan de var överallt på en!!! IIIIhhhh, så äckligt! De fastnade på armar, ben, ansikte, hals och i maten man åt, tar man bort dem så är de tillbaka efter 1 min. Alla utom Helena blev typ galna på dem.
Vattenlandet var jättekul trots att det flöt döda insekter överallt om man kollade noga (mest knottar). Vi testade nästan alla ruschbanor innan nästa dåliga sak inträffade, strömavbrott! Det var strömavbrott i hela Tosselilla och inget fungerade. Vi stack till den vanliga badpoolen och lekte där, det var skoj. När vi var beredda på att åka hem så kom strömmen tillbaka och vi testade de grejer vi inte hann göra innan strömavbrottet. En av ruschbanorna gjorde fan ont alltså.
När vi skulle duscha visade det sig att de hade ingen duschrum och de enda duscharna som fanns var såna utomhus bredvid poolerna. Vi fyra duschade alltså utomhus bredvid en massa andra människor (med badkäder på förstås :p)
På hemvägen frågade vi personalen efter busshållplats för vi vägrade gå igenom skogen igen och de pekade mot en mycket nämre och skogsbefriad hållplats! I lund åt vi på VIggo som hade mycket goda hamburgare (tack för tipset honey ^^).
Väl hemma igen kände jag att jag hade blivit sjuk :( nästan bara rann och jag hade problem med andningen. Febern kom vid 2 på natten och jag har sovit tills nu ungefär. Känner mig dock bättre, förhoppningsvis är jag frisk imorgon. Nu kommer lite bilder från besöket!



Ramsåsas busshållplats, inte fan var det lätt att hitta till Tosselilla därifrån!



I kö till biljettkassan, alla vi var lagom trötta efer värmen och den långa promenaden!



Testkörde en BMX-cykel, det var ganska läskigt vid u-svängarna :p



Bild på knottarna, de syns inte så bra men det var massor av dem!



Tarzan-landet! Jag tänkte att det här skulle vara piece of cake eftersom jag hade klarat av höghöjdsbanan men det var inte lätt när man hade stövlar på sig.



Honeymoon på Viggos, mums mums mums!


Tyvärr tog jag inga bilder på vattenlandet för jag hade låst in kameran. Jag kan nog med stor säkerhet säga att jag inte kommer att sätta min fot på Tosslilla igen på de närmsta 10 åren.

Lata sommardagar

Jag är lat... men imorgon ska jag till Tosselilla Sommarland hehe

Världen är liten

Satt och kollade på make me a supermodel och avsnittets fotograf var Patrik Andersson. "ååhh, en svensk" tänkte jag och googlade på honom. Jag hittade hans sida och klickade på en random länk, där hade Patrik tackat personen som gjorde webbsidan åt honom. Oskar Eurenius hette personen och jag bara "fyfan, vad namnet låter bekant!" Jag gick in på Oskars hemsida och tadaaah, en MT-are, och inte vilken MT-are som helst utan en av föreläsarna på MTD!!! Så jävla coolt att man kan bara stöta på namn som man känner igen sådär ^^ Medieteknik rules!

Henry Hatsworth ^^

Som tidigare nämnt så har jag äntligen fått igång Henry Hatsworth på min NDS och den är verkligen bra ^^ Den har humor, fin art och verkligen lyckats blanda 2d-plattformsspel med nån bejeweled-liknande pussel spel. Den är lagom svår och man kan köpa saker för att uppgradera sin gubbe. Gillar den starkt fast jag i vanliga fall inte gillar sd-plattformspel (som super mario, donkey kong etc).

Uppdaterad NDS

YAYAYYA, nu har jag lyckats uppdatera min nds (genom att kopiera iris filer ^^) och nu funkar de spelen som jag inte har kunnat spela! Är glad ^^

Gnäll gnäll gnäll

Min eftermiddagslur väcktes av att farmor och valfastern var i nedanvåningen. Valfastern bara gnäller och gnäller och gnäller, hur dyrt och jobbigt det har varit i linköping, hur smutsigt lägenheten var och hur dåliga j och h var på att städa. yadaydayday. Bara en massa whine och farmor bara "sei looh" (typ åh nej fast grövre) till varje mening valfastern sa. Det är nästan lite skrattretande hur valfastern upprepa allting minst 3 ggr och lägger till flera detaljer för varje gång, jag är nästan hundra procent säker på att hon bara broderar ut historien mer och mer efter sin egen fantasi, farmor verkar inte märka att hon redan har hört allting minst en gång redan och ropa "sei looh" hela tiden. Det löjliga är att valfastern var redan här igår och gnällde om samma sak inför ping. *suck* att hon aldrig tröttnar på att gnälla.

Efter 25 minuters gnäll av valfastern var det farmos tur att gnälla om att soporna inte töms vilket de visst gör. Sen blir det mera whine från valfastern och mer felaktig information från henne till farmor. Tydligen så har valfastern fått för sig att jenny och jag är klara med utbildningen så det är därför vi flyttar hem och ska söka efter jobb, hihi.

läst och vaknat sent :(

Läste klart den fjärde boken igår så nu behöver jag gå och låna nya böcker. Jag hade planerat att göra det men så vaknade jag så sent, 11:45 och hela dan verkar vara borta. Dessutom har jag glömt bort koden till mitt lånekort och boken jag vill låna är redan utlånad! Hursomhelst så vet jag inte om jag ska till bibblan eller ej. Jag kan lika gå imorgon men då gör jag inget nyttigt idag. Gahh.. Jajaja, jag ska väl gå ändå. Cya!

Entré och reunion

Idags lunchades det på Lilla torget i malmö med lina och David, maten var utsökt, laxen som jag tog var supergod och saftig!!! Efteråt gick vi till Entré, ett shopping-galleria jag inte har varit på. Herregud! Så fint och stort det var, definitivt min favorit-galleri i Sverige! Jag hittade även skoaffären Deichman (med ursökt för felstavning) som har jättefina skor till suveräna priser. Ett skor som såg nästan exakt likadana ut kostade 600 i Scorett och 250 i Deichmann som numera är min favoritskobutik! Hade jag inte redan shoppat loss i Ullared skulle det ha blivit shoppingraid idag hihi

Det var verkligen trevligt att träffa David igen, han är så rolig, smart och snäll!

Descent and sämre väder

Kiet har lånat hem spelet Descent som vi har suttit och spelet det är ett kul spel men kiets jobbiga attityd förstör spelupplevelsen (som vanligt ^^). Det är ganska jobbigt när man blir idiotförklarad efter nästan varje drag man gör vare sig det är bra eller dåligt.

Det har även blivit sämre väder vilket jag inte klagar över, ifall det skulle regna så slipper jag vattna trädgården hehe. Imorgon ska jag till Malmö och luncha/shoppa med Lina och David (från gymnasiet!! gosh, har inte sett honom på 4 år!) ska bli spännande, förresten så har jag rivit mig på näsan och fått megasår, hoppas verkligen att det försvinner snart!!!

Jag är på den fjärde och sista boken nu i twilight-serien och jag gillar inte bella!!!

Eclipse

I finished reading Eclipse, the third book of the Twilight-saga, yesterday night (or rather early morning today), I laid in my bed and read non-stop. When I was done reading both my arms ached from the awkard position I had put them in. A quick look outside the window made  me realized that it already was morning, I checked my watch and the clock was 4:36 in the morning! I was like, "what! Last time I checked the clock, just before I started to read it was only 00:22!".

The book was very good and the story it's getting more intense, I look forward to the continuation in Breaking Dawn.

Mina gulliga systerbarn ^^

Idag är christina och moa här och hälsar på. De köpte med sig en barnpool som vi blåste upp och sen fick barnen leka i den. Elli ville inte gå upp efteråt heheh. Vad skönt det är om man kunde vara barn i en timme igen och hoppa och stoja i den 30cm höga poolen :p



Elli är så gullig! Hon bara sprang mot mig när jag tog fram kameran hehe.



Glada Allvin försöker stå själv. Ni kan se min klänning (från ullered) på min syrra Nathalie.



Såååååååååååå vig vill jag också vara! Den blåa klänningen är från ullered också (bara 69kr ^^).

Kvavt kvavt kvavt

Man ska inte klaga över det goda vädret men fyfan va kvavt det är. Idag var jag på stan för att fixa ett mastercard till den nya kassören. Man fick typ fylla i massa papper och man själv behövde ha stadgor, protokoll och id-bevis, som tur, och jag menar verkligen det så hade jag allt som behövdes (av en ren slump måste jag säga ^^), Det tog dock ganska lång tid och vi har problem med legionenkontot. Känns skönt att jag snart inte är kassör längre hehehe.

Imorgon blir det grill, ska väl knäppa några bilder då! Ha så kul och glöm inte att skydda er (mot solen alltså :p)!

Lite bilder från veckan

Idag har jag varit på stranden med kiet, nath, elli, allvin, christina, moa och honey. Verkligen superskönt! Älskar stranden!!! Vattnet var ganska kallt men när man väl vågade dopa sig så var det riktigt skönt ^^

Snygga poser i Köpenhamn


På Zoo!!!


Mordförsök!!!!!!!!


Härliga Smögen! Verkligen ett jättefint sommarställe! Supergoda skaldjurstallrikar!


Där badade jag ^^