Up!

Precis sett klart årets pixarfilm Up och kan rekommendera den starkt. Jag tycker att det är den bästa pixarfilmen hittills och det är den enda filmen som har fått mig att gråta efter de 11 första minuterna (okej, jag är rätt känslig :p). Förutom att vara en underhållande äventyrsfilm förmeddelade den även sorg och saknad efter en person som har gått bort och drömmar som aldrig uppfylldes. Den har en fin balans mellan allvar och komik och som vanligt imponerar pixar med sin datoranimering. Toppbetyg på Up!

Ledig på fredag

Idag fick jag veta att alla på våningen var lediga på fredag! Anledningen vet jag inte men vad skönt det ska bli med ledighet, yay!
Jag funderar på att åka till bibblan på fredag för att låna lite böcker och så, längesen jag läste och de olästa böcker jag har i bokhyllan är typ svintråkiga (det är ping som har gett mig dem i present).
Jag har varit ganska dålig på att uppdatera bloggen på den senaste tiden men jag är bara så trött efter jobbet och vill lägga mig i sängen och kolla på nån serie, just nu är det criminal minds S1. Den är rätt bra, gillar den gamla gubben och nörden. Ingen karaktär jag direkt stör mig på. Det är ett plus! ^^

Blogga från jobbet

Sitter och väntar på att Honey ska smita ifrån sitt bolagsmöte kl.18. 30 min kvar!!! Fördirivit tiden genom att slösurfar, skriva rapport och druckit te ^^
Vi ska ut och äta i Malmö ikväll, dock vet vi inte vart.  Jag vill äta på en kina/thai/mongolisk restaurang men honey är emot alla asiatiska restauranger eftersom han själv har jobbat i såna. Imorgon ska vi upp till Norrköping för att fira teo och hälsa på honeys kompis som har fått barn. Ska nog faktiskt packa ihop nu och börja röra mig mot stan, rätt tråkigt att bara sitta här.

Trevlig helg!

Dessa facebookspel...

...är rätt kul. Mitt konto har blivit värsta gamingkontot. Idag har jag jobbat hemma och installerat och konfiguerat både texnikcenter + visual studio 2008. Bara det tog några timmar. Rapporten är rätt seg att skriva, det finns så mycket komplicerade saker att beskriva och jag försöker förklara det så kort som möjligt.

I helgen kollade jag på väldigt många episoder av the mentalist som är ganska bra som underhållning. Det är alldeles för litet sammanhang mellan episoderna så det är ett minus. Däremot så diggar jag patrick jane, han är så störd, fast på ett skönt sätt :p

Efterlängtade helg

Vilken kort vecka, eftersom jag stannade hemma ons-tors så flög veckan verkligen förbi. Måndag och tisdag ska jag jobba hemma så jag slipper gå upp 05:30!! YATTA!!!!!! Maffia wars är kul, typ min nya besatthet, men nu går det mycket segare att lvl:a upp. Ja, nu ska yin pluggar, trevlig helg!

Sjuk :(

Blev sjuk igårnatt så jag stannar hemma idag. Trots att jag äntligen har tillfälle att sova ut så kan jag inte för jag har huvudvärk. Vädret är sy nyckfull, säkert därför jag är sjuk, vet ju aldrig hur man ska vara klädd. Svinkallt ena dagen och strålande sol nästa. Idag påminner mer om vår än om höst.
Ska iaf vila upp min idag och kan förhoppningsvis komma tillbaka till jobbet imorgon.

Varför...

...tar helger alltid slut så himla fort?!!!! Inte för att ajag inte trivs på min arbetsplats men för att jag slipper gå upp så himla tidigt. Idag var det riktigt skönt att få sova ut, det bästa i livet är att sova. Jag sover lätt bort mer än en tredjedel av mitt liv. Ska passa på att sova medan det fortfarande är helg. *snark*

1/2 Prince

Åhh, igår bestämde jag mig för att läsa lite manga för det var så längesen jag gjorde det. Jag började läsa 1/2 Prince (en av de populäraste shoujo-mangan på onemanga.com) och gud så bra den är. Den handlar om att i framtiden spelar typ alla mmorpg som är superrealistiska (och dessa spelar man när man sover, så man lever ett normalt liv på dagen och spelar i en annan värld på nätterna). Man känner smärta, smak, doft, beröring ja, precis i den riktiga världen (gud vad jag också vill spela ett sådant spel :p).
Tjejhuvudrollen börjar spela ett nysläppt sådan spel och blev den första som loggade in och fick därför en speciell önskning av gm (gamemasters). Hon ville bli en kille eftersom hon var trött på hennes tvillingbrorsas gnäll om att tjejer har det mycket lättare i mmorpg. Det fick hon och hennes karaktär bli värsta hunken (inkl hon dreglar över honom (dvs dreglar över sig själv hehe)).
Grejen är att karaktärernas utseende/kön baseras på den riktiga spelaren så ingen vet om att det är en tjej bakom hennes karaktär. Detta leder givetvis till massa roliga komplikationer.  Inte ens hennes tvillingbrorsa känner igen henne i spelet utan ser henne som en rival då hon omedvetet snor alla hans tjejer. hehe

Det var längesen jag läste en sådan bra serie. Är ni mmorpg-nördar är denna ett måste, annars är det ett väldige bra tidsfördriv ^^

Som en blixt som slog ner...

...så kan man beskriva det som hände under frukosten i fikarummet på Tieto idag. Vi fick nämligen veta att teamet som sysslade med förvaltningen av SIMbase (ett system som vi stöter på när vi ex-jobbar) ska outsourcas till Indien och det ska vara klart till sommaren. Med andra ord skulle bara 8 av de 22 i teamet (bland annat min handlerade och många av de som hjälper oss med ex-jobbet)  få stanna kvar och restens framtid hänger i en lös tråd. Man märkte direkt hur upprörda folk blev, syns så mycket på kroppsspråket. Jag satt och studerade folks reaktioner ala Henrik Flexeus och kände verkligen av den obehagliga stämmningen. Blev nästan gräl så fort chocken hade släppt och folk blev arga istället. Det var nästan synd om han som berättade om beskedet, alla tog ut det på honom.
Jag och Micke smög ut ur rummet för vi kände att vi inte riktigt passade in. Det är en konstig känsla att se hur en nyhet kan drabba så många så allvarligt och själv sitta man där och känner sig helt ohotad. Känner mig glad över att jag fortfarande är ung. Ifall jag skulle ha jobbat där skulle jag inte ha tagit nyheten så hårt ändå eftersom jag vet att jag kommer att få ett nytt jobb. Det är nog många 50+ i Tieto som sover dåligt inatt.

Glad midhöst!

Idag är det midhöstdagen enl. den kinesiska kulturen och då ska man äta månkakor (en efterrätt som är superdupersött och onyttig så jag ska inte äta det). Vi ska inte fira så mycket eftersom mamma inte känner sig så engagerad längre (man tröttnar väl efter åren). Att både fira svenska och kinesiska traditioner tycker jag är väldigt kul eftersom man behåller något av ens ursprungliga kultur samtidigt som man accepterar nya kulturer.

Igår hann jag kolla klart higurashi 2 och den var superbra, mycket bättre än ettan. Slutade att jag gick och la mig vid 00:35 vilket jag inte har gjort på flera veckor (och det var nästan standardtiden då jag bodde i norrköping :p)!!!

Idag blir det slappning med anime och nds. Ahh, lördagar är det bästa som finns!

Idag blev jag mätt...

...på pannkakor och sallad. Supergott! Det finns en restaurang med vikingtema i malmö som vi brukar gå till på torsdagar då de har ärtsoppa och pannkaksbuffé (plus lite andra smårätter). Så himla gott med pannkakor, salladerna är väldigt goda också, speciellt potatissalladen som innehöll mycket lök ^^

Nu har säsongerna av gossip girl och desperate housewives startat och båda två är jättebra-serier. Det är typ serier som kan fortsätta hur länge som helst eftersom de har ingen handling. Imorgon är det fredag och det innebär honey-time!!! Men honey sade att han kände sig sjuk (igen!) och ska kanske inte till jobbet imorrn. Jag vill verkligen inte bli smittad så vi får hoppas att han mår bra.
Helena har nu åkt till Japan för att plugga där i 10 mån. OMG, jag är avundsjuk, men jag ska resa dit i jul med honey så det ska bli kul. ^^