Freedom!

Det är så härligt att vara fri!!! Jag trodde att jag skulle känna ånger över att jag inte ha fått jobb men just nu är jag lycklig som bara den för att jag är friiii. Jag bor hemma så jag har knappt några utgifter plus att jag fortfarande får pengar av CSN (som jag kanske få betala tillbaka om de märker att jag inte pluggar :p). På dagarna sitter jag med egna projekt, något som jag verkligen inte ha hunnit med under studenttiden. Min lediga tid gick ju åt till en massa ideella arbeten. Nåja, det var kul det med.

Imorgon ska jag luncha med Jenny och går på stan. Ska bli kul. Nu ska jag glo på anime. Byebye!

Skåning igen

De senaste dagarna har varit innehållsrika och jag har inte haft tid att blogga men här kommer en recap!

Torsdag: MTD-sittning vilket är årets bästa sittning. Supergod mat! Tyckte dock att det var en dålig bordsplacering!!! Jag satt längst ut på kanten med en tjej till bordsgranne och en tjej mittemot mig. Men hallåååååå? Det ska liksom vara varannan tjej och varannan kille. Det är dessutom brist på tjejer så att sätta tre tjejer i en klump är verkligen ingen bra idé. Nåja, jag hade det trevligt iaf och lyckades till och med få en kontakt på accenture :p
Jag hade tänkt gå ganska tidigt men det var så trevligt så  jag stannade till runt 01:00. Sen gick jag hem och duschade, slösurfade för jag var för nervös för att sova så det slutade med att jag somnade in vid 2:30-tiden.

Fredag: Gick upp 6:15 (hade bara sovit i mindre än 4 timmar men adrenalinet pumpade pga min nervositet). Mitt livs första arbetsintrevju!!! Gahhh. Tågresan gick bra och jag läste hela vägen utan att bli åksjuk! Överhuvudtaget tyckte jag att intervjun gick bra men vi får se vad de tycker. De skulle höra av sig senare i veckan. Jag lunchade med Magnus innan jag åkte hem till Norrköping. På kvällen kom Honey! tadahh, vad jag har saknat honom!!!

Lördag: Utnyttjade min grattis-tårta-kupong från ICA som jag generöst delade med mina kompisar i Norrköping. Sista gången jag skulle träffa dem på ett tag framöver *snyft* Jag var så trött så jag sov när jag kom hem och packade litegrann.

Söndag: Packa packa och städa. Vi åkte ifrån Norrköping vid 15 och kom hem till hbg vid 19. Mamma hade till och med städat mitt rum så det var skönt!!! Det dåliga är att jag blev sjuk nån gång under söndagen och mådde hur illa som helst på kvällen. Feber, frossa, huvudvärk, ledvärk, ewwww.

Måndag: Är sjuk och har inget nät för tydligen har nån grävt sönder en kabel. Dagen spenderades med att kurera mig och packa iordning mina grejer. Måste säga att jag är stolt över mig själv för att jag gör "bra" saker även när jag är sjuk. Nätet kom tillbaka vid 23 så det är därför jag bloggar nu :p

MTD 2010

Nu är det MTD igen. Herregud vad tiden går! Kan knappt tänka mig att det var ett år sen jag slet med det ski... ähum, eventet. Givetvis tycker jag att förra året var bättre (heheh, det var alltid bättre förr, mest för att jag var med då) :p
Dock var det trevligt iår eftersom man fick 10 års jubileumtårta. Så mumsigt, men kl.10.30 kändes faktiskt lite för tidigt för en bit prinsesstårta som bestod till 60% av grädde. Nu ska jag tillbaka och snacka med lite folk på mässan. Snart får jag träffa honey igen!
__________________________________________________________________

Nu har ex-jobbspengarna kommit också!!! 24 840kr! Fyfan vad nice!! Känner mig riiiik!

Count down!

Sista måndagen jag bor kvar i Norrköping. Honey kommer på fredag och vi kör väl ner på söndag. Innan dess ska jag hinna gå på mtd och geocacha och söka jobb. Idag har jag sökt 2 jobb och ska söka lite fler imorgon. Har egentligen inte så bråttom med jobb för jag får fortfarande CSN fram till sommaren och när jag bor hemma har jag ju knappt några utgifter. Sen kommer pengarna från ex-jobbet förhoppingsvis snart också.
Nu ska jag sitta och fnulla lite på blogg designen. Om jag är effektiv så lär det blir ändringar inom en snar framtid. Problemet är att jag saknar "våriga" bilder. Får väl se om jag hittar några i mina bildarkiv :p
_______________________________________________________________________________


OMG!!! Jag har redan fått intervjutid på fredag för ett jobb i sthlm jag sökte IDAG (typ för 2 timmar sen). Gahh, så glad och nervös jag är.

Speldag!

Precis kommit hem från en väldigt stimulerande och trevlig spelkväll. Vi spelade två partier Battlestar Galactica och 2 omgångar Saboteur. Jag förlorade i allt men det var jättekul ändå. Trevligt folk som jag kommer att sakna när jag lämnar Norrköping. Det känns så ensamt att flytta tillbaka till Helsingborg. Det är ju i Norrköping jag har mitt liv nu. Visst är det trevligt att bo hemma hos föräldrarna men ärligt talat så vill jag helst bo ensam. Jag behöver ett eget område och just nu trivs jag jättebra med att bo själv. En vecka kvar av studentlivet, sen är jag arbetslös :(

Locke Lamora

Har precis börjat läsa bok 2 ur Gentlemannarövarna och den är så bra! Det absolut bästa är dialogerna, speciellt Locke när han är sur, det är så vulgärt och överdrivet att man inte kan låta bli att skratta.
"Jag ska ta hela hans förbannade palats och köra upp det så långt i röven på honom att han få stentorn till tonsiller."
LOL. Man måste bara tycka om Locke, han är så cool.

Historien utspelar sig i en fantasy-värld och Locke är antagligen den bästa tjuven/bedragaren i världshistorien. Man får följa med på hans kuper mot hederligt folk. Det är också en av anledningarna att jag gillar berättelsen, det är kul att man för en gångs skull är på den "onda" sidan. Skulle vilja se en filmdramatisering av böckerna.

Alice i underlandet

Åhh jag älskar katten Chess i Alice i Underlandet. Han är helt underbar, den fluffiga pälsen med blåa ränder, de stora talande ögonen och det berömda nyckfylla grinet. JAG VILL HA HONOM SOM HUSDJUR/KOMPIS! :p
Filmen följde inte riktigt böckerna förutom återkommande karaktärer och var fortfarande skum och mysig på samma gång. Man märker direkt att det är en Tim Burton film. Rekommendera att se den på 3D bio! Bara Chess är värt det ^^

Så var den skriven

Nu är javatentan skriven också hurray! Det gick toppen (fast jag bara hade pluggat i 1,5 dag) och jag tror att jag kommer att få en 5:a. Egentligen behöver jag antagligen inte det betyget (har redan en 4:a) men jag vill liksom bevisa för mig själv att jag faktiskt kan programmera. Det gick riktigt dåligt i början när tentatanten sade att jag inte fick använda boken för det var för mycket anteckningar i den och fick vänta tills examinatorn har godkänt den(och det är ju Zaras bok så jag kan ju inte precis sudda ut hennes anteckningar). Gah, jag som knappt kollade på anteckningarna, det är rätt jobbigt att programmera utan anvisningar (SDK hittade jag inte ens och tentatanten lär ju inte ens veta vad det är). Men hursomhelst så kom janpe vid 9.20 och han sade att det inte var några problem så jag fick använda boken igen. Då blev jag klar efter 2 timmar. Riktigt nöjd med mig själv. Faktisk så nöjd att jag ska belöna mig själv med sushi hehe.

Imorgon blir det opposition på Magnus ex-jobb. Efter det ska jag söka jobb som bara den och njuta av min frihet samt skriva på min berättelse.

2 veckor kvar

Snart ska jag flytta igen, tur att jag inte har så mycket och att Yin kan hjälpa mig ^^
Igår beställde vi 2 familjemiddagar på en tapasrestaurang fast vi fick inte tapas (bra det) utan en massa spett, vitlöksbröd och sallad. Det var väldigt yummy och man blev mätt. 

Jag borde fixa opponeringen men det är rätt tråkigt. Vill hellre göra en massa annat. Fick en massa böcker av Linda igår som hon inte ville ha. Kanske ska börja kika på nån av dem.

Super girl

Så var den sista viktiga tentan skriven yahoo, bara opponeringen och javaplussningen kvar. Under de senaste dagarna har jag fastnat för Super Junior M - Super Girl. Väldigt catchy låt, snygga/söta killar, cool dans, har aldrig riktigt fastnat för Super Junior tidigare (eller det har jag fortfarande inte, det är subgruppen M som sjunger på kinesiska som jag gillar). Har till och med lyckats få Yin att fastna för dem heheh.




Imorgon blir det Tapas och melodifestival med gänget! Det är kanske till och med den sista get togethern vi kommer att ha tillsammans. Ser fram emot det! (asså inte att det är den sista gången :p)

Strålande sooool

Så glad jag blir av solen, verkar som att våren äntligen är på väg!!! Det är fortfarande is på de flesta gatorna men i stan är det nästan helt isfritt ^^
Opponering nästa torsdag, nu ska jag läsa Magnus rappport! Ha en skön dag ni med!

Tenta-p!!!

Tadah, så var det dags för tenta-p igen. Jag har bara en tenta så det är rätt slappt, ska använda tiden till att plugga, skriva och söka jobb. Igår var jag hemma hos Emma och lagade sushi med hon och Jenny. Det blev många bitar och vi spelade även Let's Dance, Mario Party och kollade på melodifestivalen. Trevligt och kul.

Jag vill verkligen att våren ska komma så jag kan börja använda min högklackade skor som jag har köpt i somras, har bara använt dem en gång!!! Med höga klackar ser jag och känner mig betydligt längre ut hehe.

Mitt livs sista(?) skolredovisning över!

Idag hade vi redovisning i kursen GDK där vi agerar ett reklamföretag åt ett låtsascykelföretag. Kursen går ut på att man ska hitta på/skapa ett namn, logga, grafisk profil samt en produktfolder som ska användas i reklam syfte. De första två grupperna blev typ helt sågade av publiken (vi) och examinatorn/labbass. Den tredje gruppen var skitbra, deras målgrupp och produkt var helt bisarrt men alla de tre höll sig helt gravallvarliga igenom hela redovisning. Asgrymma, fattar inte hur de kan hålla sig för skratt, helt klart bland de bästa redovisningar jag har sett i skolan. 
Vi var grupp 4 så vi fick gå upp efter dem, vi hade gått igen redovisningen en gång tidigare imorse och då var det rätt mycket flum. Jag flummade till det ännu mer under själva redovisningen men meningar som "Vingen sitter där för att symbolisera att fågeln flyger ut ur sidan och köpa en cykel." Det mesta jag sa hade jag inte tänkt säga alls men det verkade som att jag lät tillräckligt övertygande för ingen ifrågesatte. Tomas, vår examinator tyckte att att vi skulle få en eloge flera gånger för vårt arbete var så genomtänkt ^^ Yeeeesh!!! Känns skönt att min sista redovisning i skolan gick så bra. 

Det känns att mitt liv har ändrats till det bättre på den senare tiden. Jag tror att det beror på att jag njuter av att vara student i tre veckor till. Att ex-jobba på Tieto har fått mig ett inse hur mycket jag kommer att sakna studentlivet. Faktum är att jag är glad över att jag hade två kurser efter mig så att jag inte skulle ta examen direkt efter ex-jobbet. En sista chans att vara "fri" innan man kommer in i arbetslivet. 

Nu ska jag återvända till min berättelseskrivning, otroligt vad mycket inspiration jag har fått på den senaste tiden :p

Back in business

Inte uppdaterat bloggen på länge för att jag blev sjuk under helgen men har nu tillfrisknat! Hade Calle på oväntat besök i fredags, eller ja, vi hade bestämt att vi skulle fika men så skulle han vänta på en annan kompis så han fick komma upp till mig (och jag hade inte städat uhuh). När han kom in i lägenheten började han att skratta och sade att det såg ut som en ungkarlslya.
"Eheh, jag har inte städat." sade jag lite ursäktande.
"Vadå? Så att du kan ta fram möblerna eller?" skrattade han. 

Det var rätt kul, båda fick ett gott skratt iaf :p. Faktiskt inte slagit mig hur spartanskt mitt rum är, har ju inte ens en säng hehe. 

Som vanligt när jag är sjuk får jag alltid inspiration till nya berättelser och under de två senaste dagarna har jag hunnit skriva 20 sidor på den, wohoo. Tycker att den är riktigt bra men det tycker jag ju att alla mina berättelser är. Det svåra är att överföra mina tankar läsarna, orden triggar säkert inte igång samma bilder som de gör hos mig. 

En glad nyhet är att jag fick reda på att jag kommer att få 27000kr för exjobbet! Såååååå nice!!!! Efter skatt blir det ca 19000kr (vet inte hur mkt som kommer att dras av i skatt) vilket ändå är väldigt mycket pengar för mig. Nu har jag råd med kryssningen hehe.