Home in Helsingborg

Helsingborg har åter igen blivit min hemstad! Jag älskar hbg så det är nice. Idag räknade jag alla mina kontanter och det visade sig att jag hade nästan 5000 i bara kontanter. Vad mycket tänkte jag och beslöt mig för att köpa pendelkortet med kontanter, det kostade 850 (jag kan åka vart jag vill i hela skåne i 30 dagar) så nu är jag nere på 4000 i kontanter. Fortfarande mycket, speciellt när man har det i mynt. Jag vill dock inte sätta in dem på banken eftersom de tar 5-10% i serviceuppgift när det gäller mynt. Det är ju liksom 200-400 spänn. Får väl använda dem till kaffe eller något heheh.

Jag och Honey ska till japan vid jul, yayaya, att resa till japan har varit min dröm länge. Ska bli sååå kul.

Imorgon börjar ex-jobbet. Jag är nervös men jag tror att det kommer att gå hur bra som helst. Önska mig lycka till!

Ex-jobbs news!

Nu har jag och Löfving en examinator till ex-jobbet tadahahhahah. Yay, var lite lite stressad över det eftersom vi ska börja på tisdag. Åhhhh så spännande. Alla där kommer typ att vara dubbelt så gammal som mig och Löfving. Läskigt men det känns ganska bra ändå. Vi får dessutom 20 000kr när ex-jobbet är färdigt! Yay!  Japanresa! ^^

På tisdag börjar vi kl.8 ush, måste ju upp vid 5:30 då nästan. Förmodligen kommer vi inte att börja så tidigt de andra dagarna (tänker jag se till iaf :p ).

Gårdagens stohej i lkpg var jättekul. Vi geocachade (givetvis, i regn till och med) och gick i sådär 4 timmar med packning och allt. Var så trött men det var så kul när man hittade en cache. Från början sade Helena efter att ha sett min planerade rutt "Det är alldeles för långt att gå." Men vi klarade det ändå ^^
Hemma åt vi en god middag lagad av Helena och Jakob och jag och Jenny dekorerade pannkakstårtan (som blev jättefint).

Harry Sushi Mia

Ikväll blir det Harry Potter, Sushi och Mamma Mia(?). Sista sushikvällen i nrkpg innan jag försvinner ner till hbg. Jag har förresten möte med Ivan som är tänkt att bli vår examinator idag kl.10. Egentligen är det inte heller säkert eftersom han skrev i mailet att han kunde ti fm och jag skickade ett mail tillbaka och undrade om det fick bra att komma kl. 10 och han har inte svarat. Jag gick dit precis innan och han var inte där. Det är det jobbiga med Ivan, han kan försvinna lite då och då. Vågar man verkligen ha honom som examinator? Kan ju hoppas att han är här om ett tag.

Igår firade jag min födelsedag med norrköpingsfolket. Budapestbakelsen jag gjorde blev faktiskt lyckat, den första iaf. Med den andra hade jag alldeles för bråttom och grädden smälte, inte lika bra. Mycket vispande iaf, 12 äggvitor och 5dl grädde. Trodde att mina armar skulle lossna. Som tur lyssnade jag på musik så jag sjöng med jättehögt och vispade i samma takt så det kändes lättare att vispa :p

Igår var jag och Jenny och geocachade. Hittade 3 av 5 för batteriet till kameran dog och det var hur mycket spindelnät som helst på den bron som cachen låg på. Så himla äckligt.Ihhhh. Imorgon blir det linköping!

Fyrverkerier och spel

Igår var en mycket trevlig dag med spel och fyrverkerishow. Vi var 7 pers hemma hos mig och spelade munchking fo, kabalom och battle star galactica. Kabalom var rätt kul, ett spel som handlar om rysk roulette där man får byta kulor med varandra. Efter ett tag har man ingen aning om vad för kulor man har heheh.

Fyrverkerishowen var toppen. De hade till och med hjärtformade fyrverkerier varje gång de sjöng "love" i låten "all you need is love". Så himla fint. Stjärnregnet var så vackert och hela himlen sparklade i glittrande färger. Priiiiittttyyyyy!

Idag ska jag på stan, köpa flyttkartonget, geocacha, fika och gå på gamla legionenmötet. Yadayada!

Sista veckan i Norrköping

Nu är det dags att påbörja räkningen för mina sista dagar i Norrköping. Känns lite sorgligt men samtidigt skönt, jag är klar med den etappen av mitt liv och är redo för något nytt (egentligen är jag inte klar alls men jag låtsas som det).
Hur reglertentan gick är ett stort frågetecken, jag tror att jag har 15 säkra poäng och man behöver 23 för att bli godkänd, rättar hon snällt så klara jag mig. Det var förresten inte alls lönt att gå dit 30 min tidigare. Det var bara jag och en till kille som hade glömt att anmäla sig så vi båda fick plats. Fick sitta och vänta i 60 min när jag bara hade behövt vänta i 30 min. Men man kan ju inte förutse framtiden direkt.

Imorgon blir det speldag hos mig och jag måste städa. Jag tycker faktiskt att det är rätt kul att städa om det blir snyggt efteråt. Känner mig så duktig då.

Nu har jag sett alla 12 conan filmer och den 12:e (full score of fear) är bra, antagligen så tycker jag det bara för att den handlar om musik. Jag tycker att Nodame Cantamobile också är skitbra för den handlar också om musik. Ska få Sandy att se den heheh.

Countdown to heaven (or hell)

Rubriken är inspirerad av en Detective Conan film. På de senaste dagarna har jag kollat på conan-filmer på nätterna. Verkligen olika kvalite på dem (inte bara storymässigt utan bildmässigt också). Min favorit just nu är Magican of the Silver Sky, den var spännande. Jag gillar alla filmer där Kaitou Kid eller Hattori Heiji är med, det bästa är om båda är med ^^ Alla dem ser typ likadana ut också och kid har skitfula kläder enligt mig men han är fortfarande cool. Lite som Kamikaze Kaitou Jeanne fast i manlig version.
Den sämsta av alla filmerna jag har sett hittils är Strategy above the depths, den var bara konstig och ologisk (eller så var det jag som inte fattade skälet). Man fick till och med veta allting så det var inte riktigt en detektivfilm.

Jajaj, imorgon är det tenta och jag har glömt att anmäla mig så jag måste dit typ 30 min tidigare för att vänta. Är man sen måste man vänta i minst 30 min innan man får börja. Alltså måste jag totalt vänta i 60 min gahhhhh. Tar väl med mig ds:n och spelar.

Fick förresten mail och Löfving som fick mail av Jörgen (Pias pappa och jobbar på Tieto) som i sin tur fick mail av Lennart. Där fanns beskrivning av mig och Löfving hehe.

"Micael och Anna får själv presentera sig på nästa SIMbasemöte men kort:
Micael är förlovad med Pia Falk(Jörgens dotter).
Micael har varit ansvarig för Norrköpings medietekniksektionens festverksamhet.
Micael är nötallergiker.
Micael är så när x-jobber klar civilingenjör.
Anna har sett mer än 5200st animeavsnitt.
Anna har varit kassör och Ansvarig för Medietekniksektionen ekonom.
Anna och 71 miljoner andra talar flytande kantonesiska.
Anna är så när x-jobber klar civilingenjör."

Det sista är väl inte riktigt sant då jag fortfarande har en tenta, en munta och ett projekt kvar men ja, nästan iaf ^^
Ps: jag är uppe i mer än 5500+ st animeavsnitt nu.

Tales of Gardening Mama in the Abyss

Ännu en tillägg som handlar om NDS-spel (ja, det märks att det är tenta-p). Jag vet inte vad jag tycker om gardening mama egentligen, har bara odlat 3 grejer men det tar så lång tid för man kan inte göra allting direkt utan måste vänta på att de ska växa och så. Sen är ju alla dekorationerna (som jag har löst upp hitills) så fula :p Ska väl ge det en chans till.

Tales from the Abyss är rpg med oändligt många monster och labyrinter. Det är ganska enformigt och jag fattar inte varför jag gillar det egentligen. Det är väl bra tidsfördriv. Varje level (som består av 3 banor och 1 slutboss) tar ungefär lite mindre än 1timme att klara. Efter varje lvl finns nya equipments tillgängliga i shopen men allt är så himla dyrt så man får snåla och typ sälja allt för att ha råd.


Nåja, tillbaka till reglertekniken... :(

Longing for Layton to come to my village with a box

Snart är den här, den efterlängtade uppföljaren till min favorit ds-spel, Professor Layton and the Diabolic Box!!! 24 aug släpps den och det passar perfekt eftersom jag skriver min tenta den 21.de. Dock har jag inget nät hemma och jag vet inte om det är så populärt att ladda grejer via skolan hmmm.... Jaja, det löser sig på ett eller annat sätt ehehehehe. Längtar längtar längtar!!!

Jag har pluggat reglerteknik de senaste dagarna och det går ganska segt, vet inte om jag pluggar på rätt grejer för de har bytt examinator. I värsta fall får jag väl ta det vid oktober istället. Angående japanresan är jag och yin lite osäkra nu eftersom boendet kostar så himla mycket, mkt mer än själva flygbiljettern. Sen ska man ju resa runt, äta och göra massor med grejer som kostar en del. Gahh, man kanske är för girig som ska göra 2 st utlandsresor inom loppet av ett halvår, speciellt när man är en fattig student heh.

Igår kom jag att tänka på om det inte är längtan som gör livet uthärdlig att leva. Att man längtar efter då man har ett jobb så man kan få pengar. Att längta efter en resa eller att längta efter en bok, ett spel eller att få se en person. Att man tänker "efter den här dagen är jag en dag närmare det jag längtar efter". Ju mer saker man längtar efter desto gladare är man eftersom man blir glad när det man längtar efter är äntligen här. Jag längtar efter väldigt mycket grejer så det borde betyda att jag är en glad människa (jag längtar typ till varje måltid heheh). Att man längtar betyder att man har hopp för framtiden är vad jag tror. Vad längtar ni efter?

Krossad...

...glas ligger i trapphuset från ett sönderslaget fönster på andra våningen. Säkert de jobbiga småbarnen som sparkar fotboll eller slängde en sten med vilje. Grejen är att jag hörde något som lät som en smärre explosion 3 ggr igår när jag stod och lagade mat. Kan ha varit då de krossade glaset fast när jag kollade ut då så var det tomt på innegården.
I förrgår så var det nån som hade satt tuggummi på vårt dörrhandtag, värsta gettoställe, ska faktiskt bli skönt att flytta härifrån ^^

Fullt upp i norrköping

Det är verkligen stor skillnad mellan Norrköping och Helsingborg. Sen jag kom tillbaka i norrköping har jag haft fullt upp hela tiden med plugg, träffa kompisar, fester, verkligen upptagen med livet. I Helsingborg är jag värsta slapp och kan sitta framför datorn en hel dag. Mitt energinivå är mycket högre här också, kanske beror på att jag har grejer att göra hela tiden så adrenalinet flödar fritt i hela kroppen ^^
Det ska bli så skönt att komma bort från skolan i höst men jag kommer verkligen att sakna studentlivet och folket i norrköping. Studentlivet har varit den bästa tiden av mitt liv hittills och jag kan bara hoppas att arbetslivet kommer att bli bättre (pengar är ju alltid bra :p). Nu ska jag plugga lite reglerteknik. Ha det så bra ni andra!

Förresten så planerar jag och honey att åka till japan i jul eller mars. Har dock inte så mycket pengar :(

Skattjakt i norrköping

Igår blev det skattjakt i nrkpg. Jenny och Sandy visade sig vara mycket duktigare än mig på det då de brukar hitta cachen innan jag ens hinner börja leta. Helt sjukt. Hursomhelst så var det en cache man måste klättra över ett staket mitt i stan för att komma åt den. Vi väntade tills klokan var 21:00 innan vi gick dit och sen smög vi över staketet. Det var jätteskoj för vi kände oss som tjuvar (vi var mörkklädda och hade ficklampa heheh). Sen fick Jenny även utöva sina akrobatiska färdigheter då vi råkade tappa en cache i vattnet vid en bro så hon fick klättra ner för att hämta upp den. Det skulle jag typ inte ha klarat av :p
Vi har iaf hittat 9 av 9 cachar i centrala nrkpg. Ska väl försöka ta de andra nån annan gång.

Stockholm och utan internet

Igår var jag och mina kusiner i sthlm och det var supertrevligt. Vi hittade 6 skatter och åt en MASSA sushi. Jag låter bilderna talar för sig själva. hehhe. Vi har ingen internet i lägenheten så jag och jenny måste till skolan för att surfa där.

Gruppbild i sthlm!


Fika på Espresso House. Hallon och raberberpaj. Riktigt gott och mättande.
29:-


Laxsallad på Arigatou Sushi Wok i sthlm. Detta ingick i sushibuffén.


Första tallriken, 17 bitar wahh, det var supergott!


Andra tallriken, det var en väldig stor variation på sushisorterna.


Sista tallriken! Var nu supermätt. Ålen och laxen var yummy. Åt totalt 31 bitar ^^


Sen fick man glass till efterrätt. Så allt kostade 183:- (5 kr för vatten, buffén kostade 178:-).
Jag tycker verkligen att det var värt det för lokalen var bra, servicen utmärkt och sushin god. Kommer definitivt att besöka stället igen hheheh.På bussen vägen hem såg vi en rökpelare. Tydligen så är det någon skola som brinner, snacka om desperata elever :p

En stekhett lördag i stan och andra områden

Idag har jag och honey bestämt att vi skulle ägna dagen till geocaching. Det visade sig vara en dålig idé då solen stekte och det var helt vindstilla. Vi två svettades som bara den, inte blev det bättre då vi kunde hitta några cachar (fast de skulle vara där). Efter en lång och ganska jobbig promenad till södra piren lyckades vi hitta våra första cache på dan. Med nytt mod bestämde vid oss för att pausa för dagen och äta sushi istället. Sagt och gjort så gick vi till zakura sushi och tog varsin 16 bitars. Det visade sig inte vara så gott, laxen smakade ingeting, till och med tonfisken smakade mer och den smakade inte mycket. Laxen var också väldigt seg (bitar från stjärtarean antagligen) och rullarna var inte speciellt goda heller. Ät hellre på kyoto eller fuji är mitt tips :p
Vi slog sedan följe med niklas och emilie och lyckades cacha 3 st till med deras hjälp. Vi skulle egentligen ta en cache i en skog i långberga(?) men vi hittade ingen väg in. Det var typ 1m högt gräs överallt. Vi testade en stig men den ledde till en damn 500m bort från cachen och sen tog den slut. Jag och honey var redan jättetrötta men det var en ganska fin damn så vi tog lite foto, vi fick dessutom se lite rovfåglar i området. På kvällen tog vi en till cache i ättekulle tillsammans med elli. Så nu har jag och honey totalt tagit 15 cachar totalt! ^^


Helsingborg har blivit invaderade av nyckelpigor! Det kändes som Tosselilla igen fast med större bugs. Överallt ligger mosade nyckelpigor! Skojar inte, så här såg det ut på gatorna idag. Nyckelpigor är dock en av de få insekter jag inte avskyr men i stora mängder så är de ganska obehagliga ändå.
16 bitars på Zakura. Inget jag rekommenderar.
129:-


Bild på ån, en förgäves promenad men motion är ju alltid bra ^^Cachen på Ättekulla, visste är det läskigt att sticka in handen i ett okänt hål :p
(det är förresten Emilis hand och Ellis jacka som syns på bilden)

Poker Face...

... är Alvins favoritlåt (tror jag). Han grät och så satte jag på Poker Face och så satt han still i min famn och lyssnade. Jag fick läsa manga i lugn och ro och till slut så somnade han till och med. När jag lade ner honom i sängen så vaknade han och började gnälla lite. Men så sate jag igång poker face igen och då tystnade han och somnade igen :p

Barnvakt!

De senaste dagarna har jag (förutom att sitta vid datorn, spela ds, läsa manga och plugga reglerteknik) också suttit barnvakt åt elli och alvin. Ping och Kwan ska resa till London imorgon och komma hem på måndag, under tiden ska barnen bo hos oss. Elli är så himla olydig, hon är charmerande ibland men när hon inte lyssnar är det verkligen jobbigt. Hon ska liksom trotsa en bara för att. Gahh, småungar! Jag skulle aldrig kunna bli en dagisfröken :p
Alvin är sjuk (liksom sin farsa) och är gnälligare än vanligt men fortfarande väldigt glad och snäll. På måndag ska jag åka tillbaka till nrkpg med sandy. Det ska bli så kul med stockholmbesöket! ^^

Avundsjuk...

...på mina föräldrar som kom hem igår efter 6 veckors semester i Nordamerika! Jag fick se bilderna från semestern och det verkade så nice. Maten är billig och det fanns så mycket att äta!! Gahhh, jag vill också! heheh
De var i USA i en vecka och där hann de besöka Disney land (eller park, eller world, vet inte vilken av dem de besökte), Universal Studios, Las Vegas och Grand Canyon. Morsan tog till och med bild på sushi bara för att jag skulle se hur mycket sushi och hur billigt det var där (sushibuffe brukar kostar under 100kr). Jaja, någon gång ska jag åka till Canada och då blir det mycket mat :p

Något jag aldrig tröttnar på...

svaret är givetvis SUSHI (och honey enligt begäran från personen själv :p)!!! Det är så gott och man kan variera mycket med pålägg! Sen ser det så fint ut också ^^
Jag har testat sushi från 3 olika ställen i hbg, fuji, kyoto och nihon och favoriten just nu är oavgjort mellan fuji och kyoto (dock är kyoto lite billigare än fuji). Ni ska få se lite bilder på godbitarna sen. Först ska jag berätta om hur duktig jag och Honey var idag för vi har städat huset. Mamma, pappa och moster kommer hem imorgon (egentligen idag för klockan är efter 24:00) så jag tänkte att det är väl självklart att man ska städa för att de ska komma hem till ett rent hus. Det tyckte dock inte min bror kiet, han ansåg att det inte behövdes så han lyfte inte ett enda finger för att hjälpa till. Istället låg han i sängen och spelade NDS hela tiden. Tycker verkligen att det är oansvarigt med tanke på att föräldrarna har lämnat huset i våra händer och för mig är det en självklarhet att man städar huset. Förstå mig verkligen inte på honom, gahh, bli så irriterad när han måste ha rätt hela tiden och även när han inser att han inte har rätt så försöker han glorifiera sina misstag med att hitta på en massa argument (som jag gjorde det bara för att du gjorde så först, blablabla). Så himla barnsligt.
Nog klagat, eftersom Honey var så snäll så beslöt jag mig att bjuda honom på Kyoto sushi (ville egentligen ha fuji men det var ju dyrare :p). Det blev jättegott och här kommer bilderna som lovat!20 valfria bitar hos fuji, vi tog bara ål och lax för de var mina favoriter :p Sååååå himla gott med ål!!! Känner hur salivproduktionen ökar så fort jag ser på den här bilden :p 
230:-Yakitori (kycklingspett) hos Nihon sushi. Såsen var god men kyckligen var lite lite torr. Det bästa är att man fick soppa och te till maten.
79:- (lunch)


11 bitars sushi hos Nihon, cool form på äggen men annars var det inget speciellt (förutom att Lau Tai jobbade där :p). Tonfisken smakade nästan ingeting och avocadobiten var liten. Serveringsfatet var dock väldigt fint.
79:- (lunch)Yakiniku (nötkött) + sushicombo. Köttet var faktiskt väldigt saftigt och såsen väldigt god. Ett plus för den fina serveringslådan. Antagligen den bästa lunch-alternativet på nihon, dock tycker jag fortfarande att det är lite snålt med maten, för det priset vill jag har mer!
79:- (lunch)
30 bitars på Kyoto!!! Avocado ingår vanligvist inte men vi fick byta ut crabsticken (som det var från början) till avocado utan extra kostnad ^^ Tycker verkligen att allt på brickan är gott. Deras tonfisk smakar också till skillnad från nihons :p. Så synd att de inte har ål, de skulle definitivt vara min favorit sushirestaurang i hbg annars.
290:-


Avocadosallad med wasabidressing från kyoto som inte smakar wasabi alls. Den är väldigt fräsch, god och aptitretande, väldigt bra som förrätt faktiskt. Dock är det för lite avocado och för mycket sallad.
15:-