En (väldigt ofokuserad) tenta-p

Imorgon är det dags att dra igång och plugga ljudteknik på allvar, verkligen otaggad när det är fint väder och jag har typ 1000 grejer att göra med bokföring, skriva över konton, betala folk och sånt. SKa till banken imorgon IGEN för att fråga efter blanketter, kan ju passa på att läsa lite i boken jag lånade sist.

Sthlm-besöket med styrelsen var jäääääääääääättekul. Vi åkte vid 9 och åt frukost i nyköping (vid bron). Sedan parkerade vi (väldigt långt från gröna lund) i sthlm och gick sådär 3 km innan vi tog bussen (som förövrigt kostade 30kr(!)och var verkligen fullsatt med folk så att vissa inte kom på). På gröna lund så åkte jag "fritt fall" som första karusell. Herre gud vilken ångest jag kände när satt längst upp. Jag ville verkligen inte åka och det var jättejobbigt, trodde att stolen skulle falla av och att jag skulle dö. När jag satt där uppe och led så tiltade dem stolarna så man tittade ner istället. OMG, jag var helt oförbredd på det! Kallsvettades som fan och var skräckslagen, det var verkligen en jobbig känsla. Sen åkte man ner och jag skrek tills jag tappade luften :p Undrar om det skulle vara mindre jobbigt om man blundade istället? Ska nog testa nästa gång.

Lustiga huset var jätteskoj, sista rummet var verkligen helt vacko, man gick typ helt snett och jag försökte verkligen gå rakt, men det gick fan inte, balanssinnet var helt rubbat :p

Spökhuset var en jättebesvikelse, det kostade 40kr att gå in och vi blev inte rädda en enda gång. Gruppen före oss bestod av ett gång småungar som inte vågade gå vidare så vi kom ikapp dem. De blockerade vägen så att nästa grupp kom ifatt oss, slutade med att vi var en grupp på 20 pers + , stor chans att man blir rädd liksom.

Efter spökhuset åt vi glass och sen satt alla på en bänk och bara degade i en timme, jag somnade och det var jätteskönt hehe.

Vi gick ca 5-7 km till restaurangen och hämtade upp emil och tina på vägen. Vi åt på en persisk restaurang med jättegod lammfile, nåt jag kan rekommendera. Det bästa var att det var sektionen som betalade hehhe.

Dagen blev väldigt lyckad och jag gillar verkligen att det finns många museum och ställen man kan besöka i sthlm. Hoppas verkligen att jag får ett ex-jobb där ^^


Wohoooooo!

Jag har skrivit klart ai-hemtan + rapporten så jag är glad ^^
Imorgon blir det kick-out med styrelsen och vi ska till sthlm och gå på gröna lund! Ska bli så kul ^^

Hoppas att ni får en trevlig helg ni också!


nu orkar jag inte mer :(

Har hållit på med ai-hemtentan och ai-rapporten hela dan (nästan), vad tråkigt det är att skriva rapport trots att det är ett intressant ämne. Den ska in innan 16.00 imorgon och jag har väl skrivit mer än halva rapporten. Nu orkar jag inte mer så jag ska borsta tänderna och lägga mig. Får gå upp tidigt imorgon istället.

Jag har förresten sökt ett ex-jobb i sthlm som jag tycker verkar intressant. Vet dock inte riktigt om jag vill flyttar till sthlm, ont om boställen och sånt. Jag tror att osäkerheten gör att många människor inte våga göra det dem egentligen vill göra. Först tänkte jag inte ens söka ex-jobbet för att jag inte ville bo i sthlm, men så ringde jag dem ändå och ex-jobbet verkar kunna bli riktigt kul (GUI-design). Efter att ha funderat ett tag så kom jag fram till att det är inte staden jag är emot utan osäkerheten med bostad och att komma till en stad där jag inte har några kompisar som skrämmer mig. Då dök en låttext plötsligt upp i mitt huvud: "The place you are heading to, it's okay for you to not know about it." Jag har inte hört den låten på väldigt länge och blev lite förvånad själv över att jag fortfarande minns texten till den (den är på japanska btw, men översatt så betyder det så ^^). Hursomhelst så fick jag mod igen och allting var plötsligt ljusare. Snacka om att låten hade ett bra budskap (jag tror förresten att det är en emo-låt och den handlade om att dö snarare än att flytta nånstans hehe).

Nu ska jag borsta tänderna, natti natti!

Tur, retur och otur

Tur - Idag tog jag och Pia en tur till linköping för att ha seminarie och munta i webbprogrammeringskursen. Seminariet hölls på engelska vilket vi inte hade förväntat oss, det blev mest Pia som snackade och jag upptäckte att jag definitivt inte var den med sämst engelsk-uttal där. Shiit va vissa är kassa verkligen. Men jag är inte mycket bättre höhö. Muntan gick bra för oss båda och det blir minst en 4:a sade läraren ^^ Jag är riktigt stolt över det vi har åstadkommit faktiskt, lärt mig massor! På eftermiddagen tog jag även en tur till stan för att göra vissa bankärenden.

Retur - Vi åkte hem från Linköping och jag kom hem från stan.

Otur - På Swedbank (där jag skulle hämta id-kort) var det 11 pers framför mig men vara en "kassa". Så jag stack till bibblan för att låna Coraline (som jag förovrigt läste ut efter 2 timmar, filmen kan nog bli riktigt bra så den ska jag se). Jag lånade även en annan bok av eoin colfer. Hur som helst så gick jag till Norde efteråt och där var det 50(!) nummer före mig. *Suck*. Jag gick tillbaka till Swedbank för att se att jag hade missat det numret jag tog förut med 1. Gahhh! Drog en ny lapp och väntade. Det var många som hade tagit lapp och sen stuckit så det gick snabbt. Jag hade 39 och det var ingen som kom fram på 35, 36, 37, 38. När det äntligen var min tur gick en tant före och hon hade tydligen 38 men hann inte komma fram. Hur jävla långsam är man liksom. Killen i kassan sa att han skulle ta mig senare och så plingar det till nummer 40 och jag gick fram dit istället men så ropade killen att han skulle ta mig efteråt. Jaha, så nr 40 fick gå före mig, jävla orättivst, som tur så tog nr 38 inte så lång tid på sig så jag fick mitt id-kort iaf. 
Jag gick tillbaka till Nordea för att upptäcka att de stängde 15.00 och klockan var 15.13 så de släppte bara ut folk och inte in folk. Det jobbiga är att man kunde se igenom glasdörren och nästa nummer som skulle betjänas var MITT nummer. OMG liksom, nu måste jag tillbaka dit imorgon. Hade de inte stängt så tidigt skulle timingen idag vara perfekt nästan.

Nån som vill planera att se en film?

Nu har jag och Pia slitit med MoviePlanner i många många timmar (vi blev "klara" precis faktiskt) och imorgon är det redovisning. Skåda skönheten på movieplanner.onionen.se ifall ni inte redan har sett den ^^

 Hoppas att vi får minst en 3:a iaf ^^

vem är stieg, vem är jan, vem är olof palmes barn

stieg i rubriken är iaf stieg larsson som har skrivit män som hatar kvinnor som jag läste ut i söndags (eller egentligen måndag eftersom jag blev klar med det klockan 2 på natten typ). Boken var ganska bra, jag skulle vilja se mer av detektivarbetet och mindre om hans promenader i naturen. Det var väldigt mycket personbeskrivningar och huvudpersonernas tankar vilket var rätt segt att läsa ibland. Jag gillar verkligen lisbeth, hon är cool, dock skulle jag inte ha gillat henne i verkligen tror jag. Michael är värsta lössläppt och av någon anledning vill alla tjejer (från 20år till 50+) ligga med honom. Undrar om det inte är stieg larsson egna fantasier det där.

Hur som helst så var boken rätt obehaglig för den tar upp obehagliga ämnen. Jag brukar klassa hur bra en bok är genom vilka i vilken mängd den kan frammana känslor av mig. Böcker som får mig att skratta eller gråta brukar jag tycka är bra :p  Män som hatar kvinnor fick mig att känna obehag ist'llet och det är lite nytt men likväl en känsla.Den är spännande iaf. Kan rekommenderas att läsa. Den blir mycket bättre från och med ca sidan 300.  


En lat söndag

Sååå lat jag är idag (trots förra inlägget om att jag har mycket att göra), sovit bort det mesta av dagen :( och det är inte ens skönt eftersom jag bara tänker på hur mycket tid jag slösa bort genom att ligga och göra ingeting, nonono, det får bli skärpning.

Det var jättegott och trevligt med eurovision igårkväll. Vi hade en tallrik sushi kvar när det var dags att räkna rösterna och vi körde schlager-sushisnaps. Alla länder delades ut till spelarna (vi fick fem var för vi var fem stycken). När ens land får en 12:a får man ta en bit sushi. Så sjukt orättvist (fast det var min idé)!!! Jag hade de 5 första länderna och fick bara 12:a en gång. Teo hade bla. norge och ett annat land som kom 3/4 så han åt fan hela tiden. Avundsjuk och hungrig jag blev (fast jag redan var mätt) :p


2 ostburgare 10 min

Långsamma mc donalds personal. Det tog 10 min att få 2 ostburgare. Men det var rätt gott för det var längesen jag åt cheseburgare på donken. Precis varit på bio med jenny och sett änglar och demoner, boken var bättre men filmen var okej, den skulle antagligen vara mer spännande om jag inte hade vetat hur det skulle sluta.

De senaste dagarna har jag lyssnat mycket på Shinees skiva (i digital form givetvis :p)som jag har haft jättelänge. Deras musik är väldigt catchy faktiskt, gillar det ju mer jag lyssnar. Alla i det bandet är typ 15-17, hade ingen aning om det förrän jag googlade på dem. De är typ barn :p Vad gjorde jag när jag var 15? Satt hemma vid datorn?

Imorgon blir en fullspäckad dag med webbprogrammering, kalas, sushi och eurovision! Ni kan se mitt och pias projekt på adressen movieplanner.onionen.se.  Inte jättemycket att se men vi jobbar på det varannan dag så mycket kommer att ändras (hoppas jag iaf). Gah! Det ska in om 1,5 veckor. SJUKT mycket att göra i skolan, jag har en ny egen princip att inte klaga över hur mycket det finns att göra på bloggen men det här får bli en undantag. Kanske inte ens kan gå på linkon :(

 

En melankolisk dag

Idag har jag känt mig lite smått melankolisk, vet inte varför riktigt för det har ändå varit en trevlig dag på stan/fika med zara, jenny fick beskedet om att hon får plugga i korea i sommar och jag har sett på melodifestivalen. Men allt idag kändes bara... ja, inte så kul. Konstigt att man har känt sig så glad och energifylld de senaste dagarna och idag hade all energi och positivitet försvunnit. Nåja, inte allt positivitet men ni förstår vad jag menar, att man inte riktigt bli så glad som man borde bli när man får veta vissa grejer. Jag fick reda idag att jag fick 5:a på agiltentan men jag tänkte bara, jaha, då slipper jag omtentan iaf. Ingen riktig banzai som jag skulle ha hurrat ut i vanliga fall. 

Ändå finns det en positiv sida med att känns sig nerstämd, jag fick inspiration till en ny berättelse vilket var väldigt länge sen. Undrar om alla författare måste befinna sig i ett tillstånd av light-depression för att kunna producera text? Kanske bara är jag som är sån. Känns nostalgisk att börja skriva igen btw, och då menar jag inte bloggandet fast det var ett tag sen det också.  

Inspirerad av Helena

Man ska randoma ut låtar på någon låtspelare och använda låttiteln som svar på frågorna heheh.

1.) How am I feeling today?
Red Soul
Det där med röd kommer hela tiden :p


2.) Where will I get married?
How to be a Girl
Jadu, jag kommer att gifta mig på en etikettskola verkar det som


3.) What is my best friend's theme song?
Nobody
Betyder det att jag inte har någon bästa vän?


4.) What is/was highschool like?
No more fighting
Ja, vilken nertappning på våld det var jämfört med högstadiet då jag var med i gangfights hela tiden hehe


5.) What is the best thing about me?
Athena
Skön som en gudinna hehe


6.) How is today going to be?
Hane (wings)
Dagen är ju snart slut, närmare bestämt om 12 minuter, men inte fan har dagen var på vingar, har haft träningsvärk som fan efter Laserdome 


7.) What is in store for this weekend?
Prisoner of Love
Snarare prisoner of Zend Framework, ska sitta och jobba med det.


8.) What song describes my parents?.
Face of fact
Ojojoj, det här är ju nästan skrämmande korrekt ^^


9.) How is my life going?
Carols
Som en kör med olika stämmor.


10.) What song will they play at my funeral?
End Roll
Ja.. det var ju passande :P


11.) How does the world see me?
The SHINee World(Doo-Bop)
Hum... betyder det att jag är en skinnande värld eller att jag är en mix av fem unga killar som är bra på att dansa?


12.) What do my friends really think of me?
Be wz you
De vill vara med mig, how sweet


13) Do people secretly lust after me?
Crossover Interlude
HUr ska man tolka det här? Att de gör det som en mellanting.


14.) How can I make myself happy?
Wishing On The Same Star
Ojojoj, vi får hoppas på stjärnklara nätter, eller så får jag önska mig när jag ser solen .


15.) What should I do with my life?
Vogue
Hell yeah att jag ska resa!


16.) Will I ever have children?
Body Feels EXIT
Jag tror att det betyder ja om det syftar på barnets kropp


17.) What is some good advice?
M
Att man ska säga mmmmmm... i telefonen att man inte riktigt lyssnar?


18.) What do I think my current theme song is?
Da Nuren Zhuyi (nåt i stil med "att utnyttja kvinnor")
Japp, det är så jag lever :p


19.) What does everyone else think my current theme song is?
Ame Ni Utau Hanashi Shikyoku (nåt om att sjunga en berättelse i regnet, mitt japanska är inte så bra så helena får säga till ifall det är fel :p)
De vet att jag är duktig på att hitta på låttexter hehe


20.) What type of men/women do you like?
Next to you
Just det, inte du men de som står bredvid dig.


21.) Will you get married?
The way U are
Som jag är så blir jag det hehe


22.) What should I do with my love life?
Hi Ya Ya
Göra en musikvideo som är reklam för fina öar i Thailand/Malaysia (eller vad de nu befinner sig nångstans)?


24.) Where will you live?
Goodbye Dear
Inte hemma iaf


25.) What will your dying words be?
Rock you
när du får veta att du inte kommer att få något arv kommer du att känna dig som krossad (av en sten)