Ett steg närmare examen yaaaaaaay!

Idag hade jag och micke vår ex-jobbsframläggning. Det måste vara den presentationen som jag har varit minst nervös inför. Det finns ju liksom ingen annan som kan vårt ex-jobb lika bra som oss. Vi träffades på morgonen och gick igenom power pointen och redovisningen 2 ggr och lade till saker varje gång. Sen köpte vi lunch från mumsiga spicy hot och gick ner till redovisningsrummet. Det är en mellanstor grupprum med plats för kanske 20 pers. Men till vår förvåning och förtjusning kom det 22 åhörare, och med oss, examinatorn och teo som opponent blev vi totalt 26 stycken. Verkligen skitkul att så många vill komma och lyssna på oss. Vi fick till och med hämta in stolar från grannrummet. Vår examinator var helt exalterad över att vi fick så stor publik hehe. 

Anledning vill varför vi var så många är ju att båda jag och micke känner mycket folk. Sen tror jag att vi är de första MT-arna som har framläggning i år så det kom folk för att de behövde askultationerna (närvaro på ett ex-jobbsframläggning, man behöver 3 st innan man själv får lägga fram).

Hur som helst så gick det jättebra och vi fick en massa beröm av Ivan (examinatorn). Jag förväntade mig faktiskt inte att jag skulle göra så bra ifrån mig. När vi tränade så stakade jag mig fortfarande lite här och där men när det verkligen gällde så stakade jag mig inte en enda gång (vad jag märkte) ^^. Känns iaf toppen!
Imorgon ska jag fika med Calle, superlängesen jag träffade honom. Sedan ska jag laga sushi ^^

Nu har jag bara opponeringen, ett projekt (som i stort sett är färdig) och en tenta kvar tills examen!

Asså... det där med snö

Herre gud! Kan det inte att sluta snöa nån gång. Jag har under alla åren tyckt att snö är jättemysig och fint men nu är det bara jobbigt. Snön har inte försvunnit sen i december. Idag är det -21 grader och det är inte skoj det heller. Undrar hur eskimåer klarar av det egentligen.

Fönstren i mitt rum är numera helt frostade så jag kan inte se ut över gatan. Å andra sidan kan ingen se in heller så jag kan byta om varsomhelst i lägenheten hehe. Det är rätt bra när man inte har några draperier eller gardiner :p

Mitt frostade fönster.


Närbild på frosten.


MTD och styrelsereunionen

Igår träffades alla i MTD-gruppen igen för att äta semlor och ha skoj. Såååå god min vaniljsemla var, den godaste semlan jag nånsin ätit. Köpt från mitt all-time favoritfik Bagarestugan givetvis. Kom precis hem från styrelsesittning. Tacotallrik är gott, speciellt om det är gratis ^^
Imorgon ska jag leta upp ett ställe där jag kan se på melodifestivalen. Egentligen är det legionenmiddag och jag hade faktiskt tänkt att gå på den. Men ja, man känner sig gammal, vet knappt vilka folk är längre. 

Förresten så har jag upptäckt vilka sjuka saker folk googla om.
Skriv in "I like" i google och kolla efter sökfrasförslagen, lol
Sök även på "Is it wr", helt jävla sjukt.
Annat rolig förslag är  "I am" ^^

Semeldagen

Idag får man äta semlor, tror faktiskt att det är den enda dagen på hela året som jag sätter tänderna i en semla. Iår lär det dock bli undantag för mtd ska ha semelreunionen på torsdag. Hursomhelst har jag precis kommit hem från Lagerpapps efter en trevlig semelkväll. Lite väl för mkt mobilsnack kan jag tycka, både Emil, Teo och Magnus har köpt varsin android mobil och de satt och lekte hela tiden. Blev sugen på att köpa en sån jag med, men det lär vänta tills jag har ett jobb ^^

Bussresa uppåt

På bussen idag klev en tant på och satte sig bredvid mig. Hon måste ha hällt hela parfymflaskan på sig för det luktade så himla mycket. Det var ingen äcklig doft men det var bara för mycket, blev typ illamående. När jag äntligen hade vant mig någorlunda vid lukten så börja hon prata i telefon, ganska högljutt. Sen började hon sms:a istället och den människan var inte snabb på att skriva. Hon stötte till mig varenda gång hon knappade in något och efter fem minuter undrade jag vad fan det var för uppsats hon höll på att skriva i mobilen. När jag kikade så hade hon bara skrivit fyra rader :s
Tydligen skulle hon av i Jönköping också så hon ställde sig upp och började ta på sig när vi närmade oss stationen. Det absolut sista hon gjorde var att spruta parfym över hela sig själv igen. Herregud, försökte hon döda mig eller?

Nåja, jag överlevde attacken och klev på bussen till Norrköping efter 40 minuters väntande. Första timmen hände inte så mycket men så började killen framför mig få damp. Han "skuttade" sittandes i sättet och ett tag satt han och knäppte som en galning med fingrarna. Sen verkade han ha fått nån magsjuka också för att sprang på toaletten tre gånger under en timme, varav en gång gick han ut, tvekade och gick in igen (så egentligen gick han på toa 4 ggr).
Antog att han hade rökabstinens eller något, så fort bussen stannade vi nån station flög han ut och rökte. Han kanske tom rökte i toan?

Gott nytt år!

...och när jag säger gott så menar jag gott :p


Nyårsmiddag!




Varsin abalone fick vi, mums! Expensive stuff.



Offerbordet!



Honey spelar medan gänget kollar på.

 


Närbild på trollungen Elli.

 

Igår så läste ping i en spåbok för det nya året. Det var indeled i vilket tecken och vilket år man föddes. Jag är tiger 1986 och tydligen ska jag ha tur med både kärlek och karriär i år hehe. Det stod också att jag kommer att ha god hälsa men har lätt att bli förkyld i oktober (duh...). Jag menar när man är 24 har man väl goda karriärs och kärleksmöjligheter samt en god hälsa. Det med förkylningen är ganska självklart också.
På Yins spådom (gris 83) så stod det till och med att han kommer att ha fett hy i ansiktet i år :p Men han ska inte äta någon medicin mot det utan det räcker med att han tvättar ansiktet ofta. Hehe, vad jag gapflabbade när jag hörde det :p

Snart blir det familjefrukost minus bror och bussresa uppåt!


Alla hjärtans dag (två dagar tidigare)

Igår (fredag) firade jag och Yin vår fjärde alla hjärtans dag eftersom jag ska tillbaka till Nrkpg på söndag. Egentligen gjode vi inget speciellt, lagade mat tillsammans och åt. Yin hade inte ens städat lägenheten och jag tyckte att det var hur sunkigt som helst. Jag tvingade honom att städa medan jag förberedde maten hehe.
Vi åt entrocte med unggrillade grönsaker, campijonstuvning och potatisgratäng. Hur gott som helst, entrecote-bitarna var hur dyra som helst också (men väldigt mumsiga).


Så gott!


Ikväll blir det nyårsmiddag för imorgon är det nyårsdagen! Enligt den kinesiska traditionen ska man duscha med blad från en viss växt tre dagar innan nyår för att tvätta bort orenligheter. Jag gjorde inte det för jag duschade igår istället (och utan bladen). Man ska även betala alla sina skulder innan nyårsdagen men det går rätt dåligt med det också för jag är skyldig mina föräldrar 200 000+ kr :s
Vi får hoppas att jag får ett bra tigerår ändå ^^  (gah, fyller 24 iår, I'm getting old!)

New Year 2nd round

Snart börjar det nya året igen, iaf enligt den kinesiska kalendern. Iår sammanfaller den på samma dag som alla hjärtans dag till och med, dubbelt så mkt firande! Är nu hemma i HBG efter en lång bussresa fast jag märkte det knappt, sov som en stock hela vägen. Jag har fan ett psykiskt problem asså, så fort jag åker nån transport blir jag supersömnig och somnar typ direkt. Jag vaknade när bussen svängde in i Jönköping vilket var tur eftersom jag skulle byta buss där. När det var gjort somnade jag igen och vaknade inte upp förrän allt var supermörkt ute. Givetvis trodde jag att jag hade missat Helsingborg men som tur inte ^^ Tror att jag var vaken totalt 40 min av den 6 timmars långa resan. Egentligen suger detta, jag vill ju lyssna på musik och spela ds när jag reser. Känns så slöseri att sova bort hela resan.
Själv tror jag på att blir sömnig pga vaggandet hos en transport för det påminner om tiden i mammas livmoder.



Ps, det är nåt fel på din blogg helena för jag kan inte kommentera dina inlägg. ds.

Skriva skriva

Just nu skrivs det för fullt (förutom då jag kollar på criminal minds). Ex-jobbsrapporten ska in väldigt snart och förutom den så sitter jag och skriver på min berättelse som jag började med i somras. Bara hunnit 27 sidor så länge men jag har varit rätt dålig med skrivandet under ex-jobbstiden. Skrivinspiration kommer liksom i intervaller, ofta kommer de när jag har mkt att göra, säkert ett sätt för mig att stressa av. 

Förutom rapport och berättelse måste jag även börja skriva ansökan om jobb. Det är dags att börja bege sig ut i arbetslivet (yup, är en stor flicka nu) ^^ Jag tycker att det är läskigt men samtidigt väldigt spännande.

Borås i helgen

Helgen spenderades i Borås med tre av mina favoriter, honey, sushi och doggies. Vi firade Hans och Carries födelsedag och hälsade sedan på Yins kusin som hade 2 hundar hemma hos sig, gahhhh så gulliga. Fast jag visste att jag skulle må skit efteråt så kunde jag ändå inte låta bli att kela med dem ^^

Gott med sushi! Dock för mkt ris så det blev inte så många bitar.

Bild på mig ^^



Numera stolt ägare av en solstol

Idag fortsatte jag och Magnus att plöja igenom företagen på LARM. Det gick bra och jag hittade massor av intressanta företag. Ska definitivt söka till flera av dem. Innan vi skulle gå ringde ett okänt nummer och berättade att jag hade vunnit i en av tävlingarna som jag deltog. OMG, jag vann en solstol! haha, vilket udda pris, mitt i vintern liksom :p
Det var minsann inte helt lätt att släpa hem den. Nu har snöstormen kommit till Norrköping och det var sjukt jobbigt att kämpa sig hem från bussen, ge mig VÅR nån gång!!!

________________________________________________________________________

Av någon konstig anledning är det en blodröd fläck i mitt högra öga, snett under pupilen. Den var inte där i morse och jag upptäckte det när jag kollade mig i spegeln vid lunch, enligt Magnus hade jag det redan när jag såg honom vid 10-tiden. Det ser ut som att det är en blodådra som har brustit och blodet smetat ut (dock är blodådrorna i ögonen så små, fläcken är kanske 3mm i diameter). Honey har nån teori om att det är så kallt så att det brast (uhhh...), jag själv har ingen aning, det varken gjorde eller gör ont. Det är ju inte så snyggt eftersom det röda syns så himla bra mot det vita. Kul att man såg ut som man gjorde när man pratade med alla företagen idag :P Jaja, de lär väl komma ihåg mig som tjejen med en smärre explosion i ögat ^^ Kanske är det det man menar när man säger glimten i ögat hehe.

Manikyr på LARM

LARM är teknologernas arbetsmarknadsdagar i Linköping. Massor med företag och massor av folk. Det krylar av tävlingar, föreläsningar, grattispennor och godis. Idag tog jag, Zara och Magnus den tidiga bussen till LARM för jag och zara ville beställa tid till en manikyr (gratis)! Sagt och gjort gjorde vi det och gick sedan på en föreläsning om hur man får ett bra minne, det var intressant men det mesta hade jag redan hört tidigare.

Manikyren var en besvikelse, manikyrtanten var typ stressad och gjorde klart allt på 10 min fast det är 20min pass. Hon målade inte ens ända ut på sidorna och det VÄRSTA av allt, hon filade ner alla mina naglar så nu är dem korta!!! Herre gud alltså, jag hade ju sparat mina naglar i nästan två månader för att få dem så långa och fina, så bara mejade hon ner alla, wtf liksom. Jag tog bort hennes nagellack när jag kom hem igen och målade dem själv, mkt bättre, men suck, nu måste jag spara om mina naglar :(

Varma kläder

Sååå skönt det är att ta på sig varma kläder! Lade mina kläder på elementet innan jag skulle gå in och duscha. Super härligt att ta på sig varma kläder efteråt ^^

Fotorunda och besök

I lördags gick jag, Emil och Magnus på en fotorunda. Fyfan vad kallt det var, en timme senare hade jag nästan tappat känseln i tårna och fingrarna. Man står ju still rätt mycket när man fota och det är ingen höjdare när det är så kallt ute.


När jag kom hem vid 12-tiden och öppnade dörren upptäckte jag att det var nån i lägenheten! Hjälp! Jag har gått in i någon annans lägenhet, var min första tanke (fast nyckeln passade i låset). Ögonblicket efter såg jag ju att det var Honey ^^ Hihihi, så glad jag blev av hans överraskningsbesök!


Det blev sushi (som jag gjorde i fredags) och Zombieland och Pandorum. Båda filmerna innehöll varelser som käkade människor, vilket sammanträffande. Ingen av filmerna var superbra men sevärda. På söndagen åt vi på thai-restaurangen bredvid mig (inget som kan jämföras med Rose Garden Supreme i Malmö) och lagade sukiyaki på kvällen. Gott!
Imorgon blir det LARM! Jag och Zara ska försöka få en bokad manikyr ^^

Såna feta istappar överallt, tänk att bli spetsad av en sån du.




Fint med frusen ström.