3:de inlägget idag (natt)

Jag glömde ju att berätta vilken händelserik dag det var i går i skolan. Innan lunchen delade Felix ut gratis färdigrätter, och man fick dessutom 2 paket var! Det var till och med kyckling med rödcurry så yummy!!!!

Efter maten så kommer, passande nog, bajsen. Ja, ni läste rätt, det var dags att tömma byggnadarbetarnas barracktoaletter och men oturligt nog så lossnade slangen och allt avföring rann ut över vägen mellan kåken och täppan. Jippie, det luktade  tydligen väldigt äckligt där och även om en dag har gått (idag) så luktar det fortfarande.

Ja, det var gårdagens händelser, just det ja, jag och and gick även på stan, men innan stan stack vi till bomull för att lämna tillbaka en kasettinspelare som min syrra hade lånat från skolan och icke lämnat tillbaka. Hursomhelst så hittade vi till teknikerns rum men han var inte där. På tavlan står det en massa datum och kladd och efter ett tag lyckades vi tyda koden. Det visade sig att han skulle vara borta den 19:de, 21:de, ej i skolan måndagar, fredagar samt han var tjänstledig fram till den 16:de. Vissa har ju ledighet märker man ju.

Nu är största dilemmat här: ska jag äta upp kladdkakan eller inte? Deadline är ju imorgon istället.. nåja, jag kan äta halva^^

Sov gott alla!

väntat i onödan...

nu har vi ringt upp en kravansvarig och tydligen så hade de bestämt att skjuta fram deadline för kravspecen tills imorgonnatt. Det är ju bra.... förutom att de glömde att säga till oss kvalitéansvariga. Tur att vi fick reda på det ganska tidigt (22.30) annars hade vi säkert suttit några timmar till och väntat. Verkligen bra att vi har en sån superb kommunikation i projektet!

I väntan på kravspecen

Nu ska jag beklaga mig lite mer om pvu-projektet. Kravspecen ska in i imorgon (för andra gången) och jag och de andra kvalitéansvariga väntar på att de andra ska skriva klart den så att vi kan "rätta" och kommentera den. Det är konstigt att vi alltid ligger så efter i tidsschemat (som vi typ inte har?). Ja, det är ju inte så jobbigt för mig som bara behöver sitta hemma och vänta på att den ska bli klar, tycker att det är mer synd om dem som stressar ihop den inatt och sen måste upp tidigt som fan för att kolla igenom det vi har rättat och kommenterat. Ja, jag skulle inte vara den som behövde göra det.

Typiskt att precis när jag har bestämt för att endast plugga 8-17 vardagar så kommer pvu-kursen och förstör min planering. Tycker att det kan nog vara väldigt bra att ge järnet på 8 bestämda timmar om dagen och sen kunna skita i allt skolarbete efter kl.17 och på helgerna. Men med en så stor projektkurs så går det ju inte riktigt.

Ja, kursen är ju inte så illa egentligen, men eftersom den är obligatorisk istället för valbar så känner nog flera treor att de är tvingade till den här kursen och är inte alls engagerade. Det är synd för negativa känslor sprider så så snabbt. Mitt engemang för projektet har också dalat ganska mycket, mest berorende på att det är så luddigt om vad en kvalitéansvarig ska göra.
"Se till att det ni gör håller en bra kvalité"

No shit, men vad fan är bra kvalité??? Skulle ha valt någon annan post där det är mer klart om vad man ska göra. Å, andra sidan så är det ju en nyttig erfarenhet, att vara så okunnig :p

Det bästa med det här projektet är iaf att man kan skämma bort sig själv med gott samvete. Bara för att jag ska sitta uppe sent i natt så ska jag äta kladdkaka med vispgrädde. weehoooo ^^

PVU och kickout

Jag trodde att den svåra tiden var förbi, men icke! Nu är programvaruutvecklingprojektet i full gång och det tar verkligen tid! Det jobbigaste är att folk är stressade och de vill liksom göra saker hela tiden. Jag är kvalitéansvarig och min roll är egentligen att vi tänker på vad det är vi egentligen för under hela projektet. Men som sagt är folk stressade och bryr sig mer om att få klart grejer än att tänka efter om det verkligen är bra. Jag har förståelse för dem men det försvårar mitt arbete :(

Det som jag tycker är jobbigast med arbetet är faktiskt en av mina gruppmedlemar,  denna tycker att projektet är skit och elände. På de senaste möten har denna mest suttit tyst och lekt med sin mobil eller ipod eller vad det nu är. När vi sitter i datorsalen för att jobba så sitter denne bredvid och räknar matte. För mig känns det som att denna bara hänger med projektgruppen för att få godkänd. Det tråkigaste är att jag inte vågar ta upp problemet med själva personen för att jag är en konfliktundvikande person. Grejen är att jag nog kan mena att vara mer anklagande än vad jag menar att vara och det blir en mycket större grej av det hela än vad det egentligen är. Jag borde verkligen bli bättre på att hantera konflikter, framförallt våga att starta en konflikt, men det sitter så djupt inrotad på något sätt, att man ska inte ställa till problem o.s.v. 

För att byta ämne så hade vi kickout i Mettes Karriärsgrupp i går hos Mari och hennes sambo Johan. Det var supertrevligt, det blev mycket snack och god mat. Det kändes vuxet på något sätt, att man kan konversera på en bra nivå med folk man inte känner. Ja, det fick mig att känna mig gladare ^^

Halloweensittningen

wehoo! Nu har jag toastat min allra första sittning! Jag själv tyckte att det var helt kaos i slutet men tydligen tyckte de flesta att det var en bra sittning. Sittningen började bra men folk var redan packade vid början typ, och det hela urartade sig redan vid nio, men ja, eftersom det var min och Bengans första sittning så gick det bra (jag gjorde det mesta :p).

Trappan gjorde oss väldigt besvikna på maten, inte för att den inte var god, tvärtom, det var bland de godaste jag har ätit på Trappan men herregud, så lite man fick!

Till huvudrätten fick man ett grillspett och man skulle vara fyra som delade på en skål klyftpotatis + sås. Ingen grönsallad och potatisklyftorna räckte inte ens till alla utan vissa fick ris. Efterrätten var värst då man fick en munsbit cheesecake, ja, och jag överdriver inte. Och vi betalar ändå 40+ kr för efterrätten, usch.

Nog med klagomål, lite skönare inslag är att jag har gjort det mesta (eller nästan allt) på min to-do lista och har tid att spela spel och kolla på anime.

Flyff - Fly for fun är ett grattis mmorpg som jag har spelat i 2 dar och börjat tröttna. Dropraten på grejerna är ju hur lågt som helst. Jag spelade i en halvtimme och fick tag på en grej av sju. Dock skulle det vara väldigt coolt att flyga så jag lär väl spela tills jag är lvl 20 iaf.

Elfen Lied är min senast avverkade anime och den är superkass. Det enda de visar är typ nakna tjejer och högtrycksblod (ungeför som gejser i Irland typ). När två tjejer slåss så är det första den ena gör att slita loss alla kläder på den andra, man bara vafan??!! Helt sjukt att den har fått så bra betyg, antagligen bara hormonstyrda tonårskillar som har röstat.

Ja, det var nog för idag. Byebye