Dagens tågresa

Idag fick jag ta bussen själv då min ständiga kompanjon sandy valde att besöka tandläkaren (och john blund!) på morgonen. Istället mötes jag och honey på perrongen och besteg tåget som precis anlände. Eftersom varken sandy eller marcel var där så satte sig två främmande män (dock kände de varandra) mittemot oss på våra vanliga platser. De två männen inledde snabbt ett samtal som jag fann intressant att lyssna på (honey satt och spelade nåt tower defense spel och missade samtalet).

Man A berättade för man B om att han hade suttit i häktet för grov misshandel, kidnappning m.m. Han berättade mer detaljerat om en snubbe som han och hans gäng hade "tagit hand om". De hade tvingat honom ut till någon stuga. Slitit av honom alla kläder, slog honom så att näsan knäcktes och blodet sprutade överallt. De smetade ut hans blod på golvet och tvingade honom sedan att slicka upp det, helt naken medan de såg på och skrattade åt honom.


Hela jag spändes när jag hörde det, hur kan man vara så rå och brutalt? Det är omänskligt. Känns som något ur en maffia-film.


Vidare berättade A om att den mannen hade väckt åtal mot honom efter vad de gjorde mot honom (de hade tydligen bråkat rätt länge). Då kommer med man B "Så fegt av honom, ger man sig in i leken får man leken tåla".


Men hallååååå, vad är det för människor jag satt med på tåget idag?!! Det känns så sjukt, hur kan man ens tänka så? Tacka vet jag för att jag inte lever som dem.

Vecka 4

Vi är nu fjärde veckan in på vårt ex-jobb, shiiit gud vad snabbt tiden går, snart har vi gjort 20% av vårt ex-jobb och vi har typ inte kommit långt alls. Nåt jag redan har lärt mig är att active-x controller är något jag inte vill bråka med mer. :p

På fredag ska jag och honey fira vårt 4-årsdag hurrayyyy, kan inte fatta att vi redan har varit tillsammans i 4 år. Det är liksom 17% av min livslängd hittills, hur mycket som helst ju ^^ Förhoppningsvis blir det ännu mer hehe.

Nu i helgen blir det geocaching, först på lördag med sandy i hbg och sen på söndag med honey i lund och då ska vi använda hans nya htc hero telefon som har inbyggd gps. Så spääännande, jag kanske kommer över 100 cachar efter helgen. YAAAA! Längta längta!!! Håll tummarna på att det bli bra väder!

Redan söndag!!!

Det är redan söndag! Helgen flyger alltid förbi hihi. Idag ska jag geocacha med emilie och niklas, ska bli skoj skoj. Jag har varit så trött efter jobbet så jag har inte orkat blogga på sistone men här kommer en update.

Ex-jobb: Nu börjar det bli riktigt mycket att göra vilket fakitskt är ganska skönt. Gahh,  activeX och xaml vill inte fungera tillsammans vilket suger men det ska nog ordna sig på nåt vänster.

Salvorna jag köpte funkade jättebra och nu har jag inget eksem längre, dock sade läkaren att jag skulle använda det i 3-4 veckor för att vara säker på att det verkligen försvinner helt och hållet. Det känns bra att sjukvården faktiskt hjälper heheh.

Jag har klarat av Layton (dock inte alla bonusen) och håller för tillfället på att spela final fantasy tactics a2 och testade nyligen scribblenauts. Den är rätt kul men min engelska ordförråd är begränsad (typ vad heter brödkavel och sån där lyssna-på-lungorna-grej som en läkare har på engelska?). Det är ju kul att man får lära sig nya glossor höhö.

Jag har börjat kolla på vampire diaries som verkar ganska tråkigt tyvärr. Jag tyckte att böckerna var jättebra när jag läste dem för sådär 10 år sen och blev överraskad när jag såg reklam på serien. Tråkigt att tv-serierna blir aldrig lika bra som böckerna.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wohoo, det blev 18 cachar totalt idag heheh. Skulle ha tagit en till men det var ett gäng ungdomar som hängde i lekparken och glodde på oss så vi struntade i att logga den. Idag har det varit mycket vandring, klättring, värme och inte minst hunger. Jag är inget vidare på att leta i skogar för jag vill inte röra vid grejer höhö. Tur att niklas inte är som jag och emelie :p

Äntligen helg!

Helg är alltid efterlängtade! Jag ska se till att njuta av den yayayayya! Puss och kram!

Dagarna tickar iväg

Så snabbt tiden går, det är redan onsdagkväll, dvs två dagar tills helg! WOHOOOO! Jag har kommit på mig att jag längta så mycket fram emot helgen så att det känns tomt när jag inte gör nånting då. Egentligen längta jag bara fram emot att kunna sova sent (och ändå vaknar jag vid 8 fullt utvilad). Jag vill lixom använda dagarna till nånting, känns som slöseri annars.

Nu blir det mat så det får bli ett kort inlägg.

En kort arbetsmåndag

Idag slutade jag tidigt från jobbet eftersom jag skulle till ett läkarbesök på eftermiddagen. Besöket gällde eksemet jag har haft på min högra en hand en längre tid. Det har liksom försvunnit och kommit tillbaka flera gånger så jag tänkte att det var dags att ta itu med saken. Läkaren var jättetrevlig och det blev ett kort besök eftersom det var tydligen en ganska vanlig sjukdom och han visste direkt vilka salvor jag skulle använda.
Det hela slutade med att jag betalade nästan 500kr för besöket + salvorna, dyrt!!! Förhoppningsvis så ska de hjälpa, annars skulle jag dit efter sex veckor. Dock visste han inte säkert varför eksemet uppstod från första början, han hade en teori om att jag kan ha haft sår på min hand och så ha det blivit infekterat och aldrig läkt ordentligt. Jaaaa, kanske det.
Grejen är att min mamma också får sån eksem om hon kommer i kontakt med vissa metaller, det kanske är samma sak för mig, jag vet bara inte vad det är för metall jag är allergisk mot (om jag nu ens är allergisk mot nån metall).
Vi får hålla tummarna att salvorna hjälper ^^

Lördagsstädning och söndagscaching

Rubriken är beskrivning på hur min helg ser ut. Idag ska jag städa och, ifall nån vill göra mig sällskap, geocacha lite och sedan åka till honey och äta tillsammans. Min mamma jobbar idag så det blir ingen vietnamesisk mat ikväll yay (för er som inte vet så brukar vi ALLTID äta vietnamesiska mat på lördagar och jag gillar inte fisksåsen de använder i 90% av maten)!

På söndagen ska jag och honey på visning i malmö och då ska vi passa på att geocacha en del, ska bli så kul!

Jag har blivit så trött på sistone, det tär på krafterna att bara sova 7,5-6,5 timmar om dagen och pendlar i ca 3 timmar varje dag. Förhoppningsvis så vänjer jag mig vid det i sinom tid. Igår vad det en som pensionerade sig och bjud på värsta lyxfrukost och tårta på fikarasten, såå himla gott. Folket började skämta om att alla som slutar måste göra så, även ex-jobbare heheh. Han som pensionerades fru och några till blev dock upprörda över att chefen inte var där och höll tal till honom för han hade trots allt jobbat 40 år på Tieto. Jag tänkte, orkar bry sig. Han själv verkade inte bry sig iaf.
Han sade förresten något i sitt tal som jag reagerade på, "Jag är inte längre en vara, jag är inte längre mitt CV, jag behöver inte längre kämpa för att framhäva mig själv utan kan bara vara den jag är". Det tyckte jag lät ganska fint och lite bittertt på något sätt.

Nej, nu ska jag borsta tänderna och sen städa. SKa väl över till sandy och höra med henne om hon vill ta en cache i ättekulla. Adios!

Me like sushi and sushi likes me(?)

Ikväll ska jag göra sushi till mig och honey så vi har matlåda imorrn och övermorgon. Jag och honey har gjort ett matlådasystem där vi gör matlådor åt oss själva och varandra. Funkar asbra (hittills iaf :p). På ex-jobbet idag satt vi och programmerade lite i C# och jag märkte att jag och Micke komplettera varandra rätt bra. Han är bättre på struktur och hur allting kallar på varandra medan jag är bra på att koda utifrån referenser (det är nästan tackvare vr-labbarna där man bara googlade och gissade/översatte kod från olika språk heheh).

Det får bli ett kort inlägg idag för nu ska jag sushi:a.

Godkväll allihopa!

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Inlägg nr2 idag

Nu har jag lagat klart sushin vilket tog mig 2 timmar. Jag tycker faktiskt om att göra matlåda till mig och honey, det är nästan ett sätt att visa sin kärlek (dock skulle jag aldrig orkar göra det varje kväll). Jag försöker alltid göra nåt hjärtformat till hans matlåda men det gick inte så bra med lax, blev mest en konstig fyrkant :p Blev så mycket så att jag gjorde en liten matlåda till sandy med, gud vad snäll jag är ^^

Huvudvärk...

... är något jag har nu och haft de senaste 3 timmarna. Trodde först att det berodde på mina linser, sen på vattenbrist och nu på att jag börjar bli sjuk igen (fast egentligen inte eftersom det aldrig bröt ut under helgen eftersom jag lyckades kurera mig så pass bra :p). Nu har jag tagit på mig glasögon och druckit vatten så om värken fortsätter vet vi att det är det tredje alternativet. Och nu under tiden känner jag hur huvudvärken vajar fram och tillbaka som om den inte vet om den ska försvinna eller inte. Jag tror stenhårt på Placebo-effekt så jag ska ska tänka mig friskt. Imorse kände jag mig förvånansvärt pigg, måste beror på att jag har vilat upp mig under helgen, men när jag åt frukost på tieto igen blev jag supertrött. Matkoma höhö.
Något som jag är bra på är att tänka positivt (Yin kommer säkert inte att hålla med hehe (räknas det här som att tänka negativt? ^^)), okej då, för det mesta, inte alltid är jag bra på att tänka positivt. Jag tänker att även om jag får svininfluensan så kommer jag inte att dö (fast jag har astma och är därför i en av riskgrupperna, dock har jag inte såååå allvarlig astma). Dör jag inte så lär jag ju bli immun mot det sen och behöver inte vara orolig (inte för att jag är särskilt orolig nu).

Jaja, nu ska jag dricka mer vatten och lägga mig i sängen för att titta på anime (så himla lyxigt att ligga framför en stor tv) eller spela layton (så himla bra!).

God kväll!

Förkyld!

När är jag förkyld och så fort någon (inkl mig själv) är förkyld misstänker jag att det är svininfluensan. Dock märker jag inte att jag har feber så antagligen är det bara en vanlig förkylning som jag drog på mig i fredags då det var superblåsigt och svinkallt. Jag hoppas iaf att jag bli frisk imorgon så jag inte smittar folket på Tieto.
Det var mycket folk på Alvins kalas igår och jag kände bara gahh, så högljudda alla är! så vi (kusinerna) gömde oss i ellis skötrum. Det var ganska trevligt.

På kvällen bokade jag och Yin boenden i japan, eller rättare sagt låg jag i sängen för jag var supertrött och hade ont i magen så det var stackars honey som gjorde allt. Sen somnade jag till och med och märkte knappt att han gick. :(
Tur att jag har en sån snäll honey ^^
Hursomhelst så har vi nu boenden fram tills den 31, hotellet vi tänkte bo i de sista dagarna i tokyo kunde tydligen inte bokas så långt i förväg så vi väntar lite med att boka där.

Nu ska jag bara ligga i sängen hela dan och kurera mig.

Mystiskt, härligt, glatt, otroligt och mysigt

Med de sex orden kan man beskriva min dag idag. Jag, honey och Emelie tog som vanligt 7:10 tåget från knutpunkten och det ropades ut i tågets högtalare att en av dörrarna i mitten-del-tåget inte gick att stänga så tåget skulle bli lite försenat. Efter ytterligare 10 min hade de fortfarande inte lagat dörren utan ropade ut att de skulle koppla bort sista och mitten-delen av tåget så det skulle bli trångt. Ytterligare 10 min efter det ropade hon ut igen att den sista-delen hade tydligen inte hört henne alls så de satt fortfarande kvar och det skulle bli ännu mer försenat.
Nåja, vi var äntligen på väg efter ca 25 minuters försening och de sade att vi skulle få vänta på startsignaler eftersom vi inte var prioriterade. Jag trodde iaf att vi väntade på en sådan signal när vi stannade vid ramlösa station (stationen efter knutpunkten, tåget hade alltså kört i 2-3 min). Vi stannade där jättelänge och det senare tåget körde förbi oss *suck*. Vi väntade och väntade och väntade och då sade dem i högtalaren (som förresten var trasig så tjejen som pratade iden lät som terminator-arnold) att vi väntar på en ny lokförare och att ingen fick gå av tåget för att vi inte hade någon lokförare. Hur i all sina dar kan en lokförare bara försvinna? Så himla mystiskt! Var det "nähh, fyfan, får jag inte köra först så skiter jag i att köra. Nu går jag hem!"?
Hur som helst så blev folk jätteupprörda för att ingen fick gå av, speciellt några som skulle hinna med flyget från kastrup. De tjatade och skällde på personalen så de blev utsläppta och ringde efter taxi. Undrar om man verkligen fick göra så, alla är väl alla. Eller finns det undantagsfall i deras regelverke att de som hade bråttom till flyg fick bli avsläppta ändå?
Nåja jag kom fram i malmö 9:05, alltså 1h och 13 min försenat. Jag skulle ha kommit fram tidigare om jag hade tagit tåget en timme senare. Det visade sig att en av mina kollegor tog samma tåg och vi sällskapade till tieto, där berättade han att lokföraren hade kört mot röd signal så han hade blivit avstängd. Shit vad snabbt man blir avstängd som lokförare alltså. Och så himla otur att det skulle hända.

Väl framme på jobbet åt jag frukost (tur att jag hann med den iaf :p) såg jag att jag hade KLARAT REGLEREN!!!!!!!!!!! OMG!!!!!!!!!!! Jag har inga tentor efter mig längre (dock 2 kurser)! SÅ himla HÄRLIGT! Blev så glad efteråt. Var faktiskt glad hela dagen heheh.

Jag och Honey skulle ta samma tåg hem så jag tog tåget där man behövde byta till ett annat tåg vid lund. Gissa om det tåget också blev försenat eller? Herregud, det är nästan otroligt hur mycket otur med tåg man kan ha på samma dag. Tåg blev 15 min försenat så jag skulle ha kommit fram före om jag hade tagit nästa tåg. Och pga förseningen missade vi det snabba tåget till hbg.

Blev dock glad igen så fort jag fick träffa honey och vi firade min reglerframgång och hans försenade födelsedag med 30 bitars från kyoto. mums! Sen tittade vi på Bankjob (typ ocean elevens föregångare). Den var rätt bra men det tog ett tag innan jag fattade vem som var vem. Så mysigt med honey, sushi och film!

Nu är jag hemma igen och är skittrött. Ska borsta tänderna och lägga mig. Imorgon är det alvins 1 års kalas!

Snäll busschaufför

Idag gick jag ut alldeles försent och missade bussen precis (var 3-4 meter från den när den körde iväg). Neeeeeej! tänkte jag men tog det ganska lugnt eftersom jag visste att jag fortfarande skulle hinna med 6:30 tåget om jag tog nästa buss (dock med en lite marginal). Till min stora förvåningen stannade bussen 7 meter ifrån busshållplatsen och väntade på mig. Så himla snällt gjort av busschauffören! Tack tack tack, det är så härligt att någon gör en god gärning åt en på morgonen ^^

Dagen på Tieto bestod mycket av surfande, Latex, te, korsord och chatta med Teo (som verkar ha det ganska soft på sitt ex-jobb). Latex är förresten något jag kan rekommendera, jag och Löfving installerade och testade det idag. Så himla smidigt! Älskar det redan. Vi kommer att skriva rapporten i latex har vi bestämt. Imorgon ska vi visa våra projektplan (som egentligen bara består av en tidsplan) för styrgruppen. Läskigt!

Fick veta att camilla, betty och valfastern ska också till tokyo vid jul. OMG, jag får väl se till att inte träffa på henne. Dock vill jag ju träffa Camilla och Betty. Jag och Yin ska iaf inte boka samma hostel som dem. Iofs var hon ganska trevlig de första dagarna i HK när vi reste tillsammans men jag vill nog undvika henne i den mån det går (kan ju vara lite svårt ifall vi ska fira jul tillsammans med helena och jakob, men vem vet, hon kanske fortfarande är trevlig då :p)

Jag har bara...

...varit på Tieto i 2 dagar och det känns som om jag har varit där i minst två veckorr. Snacka om att anpassa sig snabbt. Heheh. Det kanske beror på att vi för det mesta sitter i samma konferensrum och diskutera ex-jobb/SIMbase. Jag går runt med en kopp te hela tiden (som alla doktorander i fiket gjorde :p).

Efter jobbet hälsade jag på Linas nya hund Xavier (egentligen är det hennes mamma). Supergullig men skäller och misstänksam mot allt och alla typ. Men så stora ögon, gahh, värsta animehund. Hihi


I survived the first day!!!

Dagen började med att alarmet gick 5:30 och jag gick inte upp förrän 5:39 vilket var ett misstag. Man hinner inte borsta tänder, tvätta ansiktet, laga frukost, äta frukost, byta om, packa väskan, sminka sig och gå till bussen utan att stressa på 46 minuter. Som tur hann jag med bussen ändå och möte till min förvåning Sandy på bussen och senare fick vi sällskap av yin, emelie och sandys kompis (som jag tyvärr har glömt namnet på).
Folket på Tieto var jättetrevliga och det bjöds på frukost och fika och Lennart (vår handledare) bjöd till och med på lunch. Vi fick hälsa på alla på våningen (vilket var över 50st) och jag har typ glömt bort namnet och ansiktet på de flesta. Nåja, det är ju mest för deras skull vi hälsade på så de visste vilka vi var. Imorgon ska jag ta med mig matlåda och vi kommer att börja 8:00 hela denna vecka. Sen får vi se :p