Akihabara, Chiba and Tokyo Tower!

Tadahh, already spent 3 days in Japan and it is great! We went to Akihabara the same day we came and checked out the number 1 spot for anime geeks. Every street is just full of anime related things and we even saw some maids. Yesterday we visited Helena och Jakob in Chiba and ate some delicious and cheap sushi, we also celebrated christmas together with some korean meat meal and sang karaoke. Was very enjoyable.
Today, me and honey went to Ginza and tested Japanese curry. Ginza is full of brand names and everything we saw was kinda expensive. We also went to a park and Tokyo Tower. Tokyo Tower was a bit of a let down since it was full of people and we have to wait in line for about 40 min to get up to the special observatory. Well, it's Christmas and the streets are full of lovey dovey couple. Guess Japanese people like to celebrate christmas with their friends than with their family.

Well, going to get some rest now. Merry Christmas to you all!

Arrived in Tokyo

Finally arrived in Tokyo! The journey went well but I am sooo tired. Just ate at an odd chinese restaurant in the area near our hostel (everything seems closed since today is Japan National Day). Feel a little dizzy, hopefully it will be over soon. Going back to the room to get some rest.

Snart...

... är vi på väg!!!!!

Pick och Pack

Hmm... slog mig precis att pick och pack kommer nog från engelskan pick and pack, varför säger man pick annars? Vad betyder ens pick på svenska? Ja, hursomhelst så har jag börjat packa och nu tog jag paus för jag tänkte gå och duscha och skriva av mig lite. Var på stan tidigare och köpte grejer inför resan och givetvis glömde jag att köpa järntabletter, så himla typiskt. 

Gahh, om mindre än 24 timmar kommer jag att sitta på ett flyg till mitt nummer 1 "jag vill besöka land". Har velat åka dit sedan jag var tolv men aldrig haft rätt tillfälle/pengar/reskamrat. Pengar har jag fortfarande inte gott om och egentligen är det ganska dåligt tillfälle eftersom det kommer att vara smockfullt på gatorna kring jul och affärer har nyårsstängt. :p
Ska bli toppen att träffa Helena och Jakob igen!

Lataste söndagen på länge!

Söndagar brukar innebära lite vemod för mig eftersom morgondagen är en måndag (dvs gå upp tidigt). Men idag är det helt annorlunda, jag kan SOVA ut imorgon också! Lalallala, bara tanken gör mig så lycklig. 

Imorgon ska det ut på stan för att hämta pengar och köpa lite vitamintabletter samt tidningar inför resan. Jag sover iofs alltid på planet, helt sjukt, hur mycket jag än vill hålla mig vaken för att se på film så blir jag supersömnig tiotals minuter efter lyftet. 

Idag var Elli och Alvin över och bakade pepparkakor med EmNi (Emelie och Niklas). Alvin var rätt gnällig för att han var sjuk och Elli bara käkade en massa deg. Senare föreslog morsan att vi skulle sätta upp julgranen och Elli bara "JA!". Det slutade med att Elli satt i farsans knä och kollade på Pinocchio medan jag ENSAM satte upp julgranen. Alvin tyckte dock att det var väldigt intressant och stod för första gången på hela dan tyst och tittade på. 

Jag och honey har förresten köpt varsin 50 liters vandringsryggsäck. Vi kommer att bli värsta flashpackare ^^
Verkligen supersmidigt att ha en sån ryggsäck och vi fick dessutom rabatt (köpte för 720kr och orginalpriset var ca 1200kr). Värsta kapet ju ^^

In love with Pandora

Åhh, igår var jag och Honey och såg på Avatar på 3D-bio i Malmö. OMG, så bra den var!!! Pandora är så himla vackert och jag är imponerad över hur fantasifullt och spännande den världen är. Nästan så att man önskar att det fanns på riktigt efter filmen. Årets absolut bästa film om ni frågar mig. Superbra början på jullovet!!! Om ni har chansen att se den i IMAX 3D så GÖR det! Synd att det inte finns nån IMAX-salong i Svergie. Fyfan va coolt om man hade sett den där, den 3D-bion vi var på var ju sån fejk-3D (men fortfarande coolt :p). 


Snart bär det åt Tokyo, åhhh, kommer att bli så kul!

Kallt! Panik! YAY!

Det är verkligen sviiiiiiiiiiiiiiiiinkaaaaaaaaaallt i Skåne just nu. Kändes som att mina tår skulle gå av för jag tappade känseln i dem när jag stod i Lund och väntade på det försenade tåget. 

Idag har på många sätt varit en hektiskt dag, först var tåget till Malmö från Lund försenat så jag och Pingu fick stå och frysa. Väl på jobbet fick vi äntligen igång våra system i acceptanstest-miljön (vi har tidigare bara kört i utvecklingsmiljön). Det var verkligen yippie och yes eftersom det har varit ett jättestort problem. Det är kundmöte idag och Lennart (vår handledare) som hade tänkt demostrera en del av vårt ex-jobb bestämde sig då att vi kör det i acceptansmiljön (där inget var förberett för demostrationen). Vi slängde snabbt ihop förberedelserna och gick sedan ner i konferansrummet och testade. Gissa om det funkade eller? NOOOOOT! Vi satt i ca 2 timmar därnere och felsökte och till sist skulle kunderna komma. Då gick vi upp och fortsatte att felsöka. Jag och Micke fick inte lunch förrän vid klockan 15.00 och stackars Lennart fick ingen lunch alls. 

Trots det så verkade det har gått bra och eftersom det var första systemtestet vi någonsin hade gjort så tyckte vi att det gick bra. Det är även rätt kul att allt är så sista minuten också, som i skolan hahha.
Såg idag att det inte blir någon strejk på BA!!! HURRAY AND DOUBLE YAY! JAPAN HERE WE COME!

Ex-jobbdemostrationen...

...gick bra!!! ^^
Det var superduperstressigt hela förmiddagen och även minuterna innan demostrationen (och även några minuter inpå den) eftersom en grej funkade inte. Micke fick dra igång presentationen och jag satt och feltestade, till sist kom jag på vad som var fel och det löste sig. Fick massor av applåder och till med några "åhh, wow". 
Stannade på Tieto tills klockan 18.30 eftersom det är kundmöte imorgon och vår handledare vill visa vårat ex-jobb för kunden också. Satt och fixade så att allting skulle stämma med deras system (vilket minsann inte var lätt eftersom många hade gått hem och jag och micke fattade inte hur man skulle göra). Jaja, vi får hoppas att det löser sig imorgon. 

Nu hoppas jag bara på att vi kommer iväg till Japan!

OMG!!! Why?!!

Läste idag i Metro att BA's kabin personal kommer att strejka den 22.de dec till den 2.de jan. OMG, hur fan ska vi resa till Japan då??? Kollade på BA's hemsida och de sade att man kunde boka om själv om man hade full-flex biljett vilket vi inte har. Sen verkar det som att man bara kunde boka längre fram i tiden också, alltså inte kunna resa tidigare den 22 :(
Yin har mailat och försökt ringa bookningsagenturen men de har inte svarat. Jag ska försöka ringa lite jag med och höra hur det kommer att bli. *suck* hoppas verkligen att vi kommer iväg!!!
********************************************************************************

Yin ringde och pratade med flygpoolen (agenturen) och de tyckte att vi skulle ringa och höra hur det blir på måndag eftersom de kanske kommer överens om något och strejken inte blir av. *suck* blir bara så trött. Ska min drömresa bli förstörd för att ett gäng människor vill ha löneförhöjning när det går dåligt för företaget? 

Har exjobbspresentation imorgon för företaget men just nu är jag mer stressad över strejken och att resan inte blir av :(

So sleepy...

*snark*, dregel, *snark*
Buuu, så trött jag är. Varför finns måndagar? Får väl glädja mig att det är sista arbetsveckan för oss innan jullovet ^^
Farmor fyllde 91 igår förresten, hade ingen aning att hon var så gammal faktiskt.
Man kanske borde sätta igång och jobba, har ju trots allt redovisning på onsdag ^^

Snart är veckan slut igen!

Tadah! Söndag igen, gahh, varför måste helgerna försvinna så fort?!! Idag ska det promeneras med Lina och Xavier samt fira farmors födelsedag. Jag har faktiskt ingen aning hur gammal hon blir, åttinånting gissar jag på. 

Julfesten igår var trevligt med värsta GI-kosten (om man tar bort röbetssalladen/brödet/julgröt). Det var bara kött kött och kött, dock klagar jag inte för det var gott!!! John gjorde en jul-smoothie som var skitgod också. Elli var klädd i en tomtedräkt som färgade av sig och Alvin gnällde lite för han var sjuk. 

Testa också på Mario Bros 4-spelare, tror att den är inspirerad av Little Big Planet, multiplayer platform spel där man ska samarbeta för att klara banan. Var så himla kul när de bara knuffade ner varandra och dödade varandra hela tiden heheh. 

Yrselattackerna verkar vara borta för tillfället vilket jag är glad över, hoppas att de aldrig kommer tillbaka! 
Nu får det vara nog för denna morgon/förmiddag och ha en fortsatt trevlig Lucia-dag!

Dålig början på lördagsmorgonen

Idag vaknade jag vid 8 och kände mig jättepigg och det var kanonväder ute, jättesoligt. Jag bestämde mig för att gå upp men så fort jag lyfte huvudet började plötsligt hela rummet att snurra runt. Fyfan alltså, vilken yrsel jag fick, känns som att jag har kört elins julafton 50 ggr. Jag har fått yrsel-attacker innan men de var efter att jag hade åkt snurrkaruseller och de gick över på mindre än 3 sekunder. Den här yrseln varade säkert i 5 sekunder, det kanske inte låter mycket men det kom i flera omgångar vilket blir rätt jobbigt.

Hur som helst så la jag mig och sov igen och gick upp 10 istället, fick återigen yrselattacker när jag försökte sitta upp men med min viljestyrke gick det bra ändå och nu har jag varit vaken i ca 2 timmar utan att få några fler attacker. Känner mig dock lite konstigt, frånvarande på något sätt, hoppas att det blir bättre snart. 

Ikväll blir det julfest! wohooo!

Nu är det helg igen och nu är det helg igen... tralalal lala

FREDAAAAAAAAAAAG! SÅÅÅÅ härligt, älskar fredagar! Imorgon blir det julbord och jag ska ha hand om aktiviteter, har redan en idé om vad jag ska ordna, heheh, ska bli kul, nästan så att jag själv vill vara med ^^

Honey ska plugga inför tentan på måndag så vi lär inte träffas under helgen :(

Hade förresten ett lucia-tåg på Tieto idag, de var inte så bra tyckte jag, men jag har dock blivit lite kinkig med sånt efter körtiden med SKÖN. Tjejerna var osäkra och det var en som var bra och säker så man hörde typ bara henne, vilket är rätt dåligt eftersom en kör är en kör, inte en solosångare med en kör. Jajja, jag tyckte synd om lucian som hade ett snett ljus på huvudet så det droppade ner stearin på hennes panna och rann ner på näsan. Såg rätt kul ut sen när det hade torkat :p

Just nu har jag ingen fantasi och vet inte vad för rubrik detta inlägg ska ha

Idag gick det upp och ner på ex-jobbet, det brukar alltid gå upp och ner, men inom större tidsintervall, nu gick det upp och ner på en dag. Intresserad? Även om ni inte är det så kommer ni ändå att fortsätta att läsa, och nu kanske ni inte läser detta för att jag inte ska ha rätt, men eftersom jag är smart och inte sätter ut en punkt förrän den här meningen är slut så kommer ni antagligen att fortsätta att läsa allt det här eftersom vi har tränat upp våra ögon och hjärna att avbryta läsandet när vi kommer till en punkt eller en tom rad.

Hursomhelst så började dagen med vi inte kunde köra våra program på andras datorer, gahhh panik panik. Det löste sig dock och sen kom det en massa fel, dessa rättade vi och hittade ännu fler fel. Sen bjöds det på avsägningstårta (mums) och sen kom vi fram till att många kontroller (som jag har spenderat massor av timmar på att skriva) inte alls skulle göra i programmet utan det skulle göras i andra procedurer. DUHHHH, säg det inte tidigare liksom. Jaja, lite bortkastad tid kan man ju tycka, men ingeting är ju ingeting bortkastat (förutom möjligvist koden) för man lär sig ju något. Jag har ju iaf gjort klart kontroll-logiken så den som ska skriva procedurerna kan använda samma logik. Hehe, jag är så duktig. Ex-jobbet har lärt mig massor, även om det är sjukt jobbigt att gå upp så tidigt så är det iaf kul att vårt ex-jobb kommer att bli något de kommer att använda i framtiden (hoppas jag).

Nu ska det testas

10 minuter innan jag skulle med tåget hem kom projektledaren och sade att nu hade hon tid att testa programmet. Som väntat så strular sig saker och hon kunde inte skapa en odbc-koppling *suck* Jaja, det löser sig säkert imorgon, känns tight med tid verkligen. På onsdag ska det redovisas!
Idag åt jag, Sandy och Marcel frukost-klassikern på Espresso House. Det var supergott och supermättande, vi orkade bara upp halva sconsen, man fick dessutom dubbla pålägg och dryckor. Kan lätt vara två och dela på en sån och ändå bli mätt. Vi hade pratat om att testa den menyn sedan första dan vi började pendlar tillsammans hehe, det är på tiden att den blev av ^^
Om två veckor är jag i japan ^^

Nu är det bara 3 dagar kvar tills det är helg igen!

Tisdag är nästan förbi vilket betyder att snart har halva arbetsveckan gått ^^
Jag hoppas verkligen inte att jag kommer att räkna dagar och längta till nästa helg så fort en helg är över när jag väl börjar jobba. Ex-jobbet är rätt tråkigt egentligen, vill ju egentligen har något som är mer GUI och användbarhet inriktat men det har ju inte blivit så mycket av det. Jaja, det är bara en kurs. Jag tror att jag längtar sååå mycket fram emot helgerna är för att jag är en kvällsperson och gillar verkligen INTE att behöva gå upp innan 8. Ska bli värsta lyx sen när jag flyttar tillbaka till nrkpg och kan sova till 7 minst ALLA dagar :p

Måndagströtthet

Är det bara jag som känner mig extra trött när det är måndag? Det är väl meningen att man ska vara utvilad men jag hinner nog vända så pass på dygnet under helgerna så jag blir bara trött. 

Idag köpte jag 2 berlock med ängelvingar och glitter för 60 spänn st. Lite dyrt är det men de är såååå söta. Pengarna går helt och hållet till barncancerfonden, annars så skulle jag nog inte ens ha köpt dem. Känner att man kan bidra till välgörenhet, vet ju aldrig om ens egna barn/barnbarn/barnbarn osv kommer att drabba av det. De där 120kr:na kanske är den avgörande faktorn för framstegen. ^^

Duktigt!

Nu har jag varit duktigt och bloggat 5 dagar i rad yay! Höll nästan mitt löfte igår och gick upp 9 istället för 8. Blev vaken igen vid 6 men det var så skönt att ligga kvar i sängen ^^. Idag ska jag ägna min tid åt att göra en massa (och säkert inte vettiga) saker. Imorgon blir det upp tidigt igen. oh noes!!! >_<

Lördaaaag!

Idag har jag sovit ut, antagligen sovit alldeles för mycket för jag drömde skumma drömmar. Jag kände mig klarvaken klockan 6:10 men somnade om och låg kvar i sängen tills 11:10. Jag får så dåligt samvete när jag går upp så sent, känns som att jag slösar bort hela dagen. Imorgon ska jag iaf gå upp runt 8 för att sätta mig vid datorn istället hehe.

Idag på menyn blir det Dom Yum Gong soppa (stark thailändsk soppa med räkor) och Gam Sung (vietnamesisk stekt fläskkarre med ris) samt tillbehör. Låter gott eller hur? Lyckades till och med övertala honey att komma över trots att han sade igår att han skulle stanna hemma. Problemet är väl att det är jag och Ping som ska laga middagen så vi får väl se hur det går. Jag är (och kommer att förbli) grymt imponerad av min mamma som brukar laga mat åt 10+ pers varje lördag, och det brukar alltid vara värsta festmiddagar med flera rätter. Hon har dock många fler års erfarenheter i köket än vad jag har. Min mamma är den bästa kocken jag vet ^^ (när det gäller det kinesiska/vietnamesiska köket).

Någon gång förra veckan när jag var sjuk och stannade hemma och åt frukost kom pappa in i köket. Det första han sade var: "Har du tvättat håret igen? Du är ju sjuk." (Grejen är att jag föregående dag hade duschat/tvättat håret och mina föräldrar hade sagt att jag skulle vänta med det tills jag blev frisk för att inte göra sjukdomen värre). Jag sade att jag inte alls hade tvättat håret på morgonen och han svarade: "Jaha, men det ser så glansigt och skinnande ut".
Hehe, jag tar det som en komplimang pappa :p

***************************************************************************
Note: Det blev mest Ping och moster som lagade maten, jag hjälpte bara till att skära grejer. hhehhe

Fredaaaaaag!

Nu är det redan fredag vilket betyder att det är HELG! *klapp klapp klapp* Jag ska tydligen laga mat med ping imorgon och honey ska inte komma för att han ska plugga, Vi såg förresten en HK-film, "My Wife is a Gambling Maestro". Känns som en dålig version av nån av de äldre gambling-filmerna. Allting är så himla överdrivet, skämten så vulgära så att antagligen hälften går mig förbi för jag förstår inte slangen. Den är dock så löjlig ibland att den blir kul.

Kineser igen! (dock andra)

Idag var jag och Jenny och lunchade på Rose Garden Supreme och som vanligt var det gott gott gott ^^
Det var fyra kineser där men vi direkt märkte var lite udda, de hade fortfarande jackorna på sig fast det var inomhus och så tog de mat i fel ordning. När vi satt ner och åt ställde sig en vid vårt bord och stirrade i några sekunder, sen gick han. Jag och Jenny undrade vad det var han ville men vi brydde oss inte om saken. Några minuter kom han fram till vårt bord igen och frågade på kinesiska om vi kunde kinesiska och vart vi kom från. Jag svarade på knackigt kinesiska och han gick därifrån. Det dröjde inte länge förrän han kom tillbaka och undrade om vart man skrev adressen på ett vykort (här var det betydligt mer avancerad kinesiska så det tog lite längre tid att förstå honom). Jenny fick sköta snacket för hon är bättre på kinesiska än mig. Han gick iväg och några minuter ytterligare kom han igen och undrade vart man kunde skicka vykort nånstans och om det fanns nån post-office. Jenny försökte förklara att man slängde i gula boxar men visste inte vart de fanns. Ja, han hängde kvar och frågade oss lite om vart vi gjorde här och si och så.

Det var rätt kul för jag fick bekräftelse på att jag fattar det mesta men kan själv inte förklara. Ge mig några månader i Kina så ska jag nog klara mig rätt bra ^^ Ja, på tal om språk så har jag alltid haft problem med uttal och att härma dialekter och sånt. Kan helt enkelt inte, jag är skitbra på att känna igen röster men att imitera dem går verkligen inte. (Måste säga att jag har imponerat på Honey flera gånger med min voice-actor-knowledge, så fort vi kollar på en anime tillsammans säger jag "Åhh, det är ju XXX:s röst i XXX). Tycker själv att det är rätt coolt att jag har den förmågan. Det funkar dock inte lika bra på tjejröster (jag kan skilja ut sångerskor) men som animeröster jag är mycket mycket bättre på att känna igen manliga röster (antagligen för att 80% av tjejernas rösterna har en frekvens som överstiger tröskeln för vad som är hälsosamt.)
Bästa rösten har absolut Akira Ishida, så himla fin och behaglig röst! (han brukar få spela rätt bra karaktärer också)).
Nu blev det ett ganska långt inlägg så jag ska sluta ^^ Ja'nee

Upptappning på julstressen

Nu är det minsann inte långt till jul, bara 22 dagar! Det är mycket som ska hinnas med innan dess, både packning inför resan samt ex-jobb. Fick idag reda på att vi ska dema vårt program för företaget den 16.de dec (om två veckor!) och om det går bra där så ska den demas inför Tietos kunder den 17.de. Om det är vi som ska dema för kunderna eller projektledaren vet jag faktiskt inte. Det känns lite läskigt men samtidigt skönt att vi har fått en deadline som vi måste hålla. I slutet av denna vecka bör det kunna sättas i test, finns så många funktioner som behöver/kan förbättras men det är bättre att ha ett körbart program än en massa kod som inte går att köra. 
Imorgon blir det lunch på rose garden supreme med jenny, wohoooooo!