Studiebesök i STHLM del 1

Wehoo, studiebesöket i sthlm var skitkul! Jag tog massor med bilder (med min dåliga mobilkamera) men orkar inte lägga upp så många. Delar även in studiebesöket i två inlägg så att det inte blir så långt :p

Dagen började med att jag gick upp 6.30 för att käka frukost och göra iordning mig. Vi samlades 7:15 vid skolan och körde iväg i två fullsatta minibuss. Sov mesta av färden för jag var fortfarande jättesömnig.
Vi kom fram till SVT lite innan 10 och därefter fick vi lite föreläsning om SVT och deras onlineklipp. Vi streamades live över webben hahah.
 Strax därefter fick vi en guidad tur i SVT och det var sjukt stort. Lite förvånad blev jag när jag fick veta att många program från 3:an, 4:an och 5:an spelades in här, bl.a. Let's dance vars studio vi besökte och det var jättestort och jättefint.


Spana in hur många lampor det är i taket :p




Bolibompastudion som höll på att sändas!




Godmorgonsoffans soffa som låg i korrioden :p



Vi fick besöka deras verkstad där de höll på att bygga melodifestivalen scenen, såg även lite dekor och grejer de som skulle användas i nästa julkalender ^^
Efter verkstan besökte vi SVTs kostymförråd, shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit alltså, de hade allt och mycket. 2 våningar med kläder kläder kläder, hattar, masker, bling bling, skor, skärp, slips, ja allt! Så där får gärna min garderob vara (fast bara med snygga kläder hehe)



Teo försöker spela mystisk, massor med kronor i bakgrunden :p


Efter det fick vi se på en live-nyhetsrapport sändning och även besöka deras "riktiga" studio och kontrollrum. Det var riktigt kul faktiskt, alla var glada och hade kul i studion. Lunchrestaurangen på SVT hade jättegoda rätter också, det ska dem ha plus för :p



Godmorgon Sverige soffan som alla passade på att sätta sig i heheh.


Efter lunchen begav vi oss vidare till specialeffektföretaget Archlight AB.

Dag 2 avklarad

Nu har jag kommit hem från videolabben, att gå 8-21 är minsann inte helt lätt (dock hade jag en lång lunch). Labben var rolig faktiskt, man fick välja klipp från Dags gamla grottsamling och använda massor med effekter för att få en story i det, tyckte att jag var ganska fantasifull hehe. Skulle säkert ha uppskattat labben mer om den inte hade legat så sent på kvällen.

Idag fick jag även ett samtal från en person som talade dålig engelska. Blev helt chockad för jag hade ingen aning om vad det handlade om. Sen lyckades jag uppfatta att han frågade om MTD men det var minsann inte lätt att förstå honom :p

Nu måste jag verkligen äta och sen sova, vet att det inte är bra att lägga sig direkt efter maten men vi ska samlas 7.15 imorgon för studiebesöket i sthlm. Ska bli spännande ^^

Nattinatti!


Fullt ös i veckan

Denna vecka har jag jag verkligen fullt upp. Inte nog med att vi har tre labbar som slutar 21.00 så har vi synopsis-deadline imorgon i videokursen. Ska träffa gruppen kl.8 imorgon för att arbetar med projektet. Nästa vecka ser inte lugnare ut heller, det är LARM och så har vi ännu mera deadlines (3 st bestämt) i videokursen. Helt sjuk vilken fart den håller alltså. Vi ska även spela in filmen i studion nästa söndag.

Igår satt jag och bokförde MT och MTD. Det tog fem timmar men nu stämmer allt på kontot i alla fall ^^

Veckans dal: Stress, stress, stress
Veckans topp: Honey kommer på fredag ^^


Nyårsmiddag!

Nu har Helena och Jakob åkt hem igen och det har verkligen varit supertrevligt! Pizzorna i fredags (som Jakob bjöd på, tack Jakob!)  var goda och efteråt spelade vi spel. Vi testade "Alibi Saknas" och "1000 blank cards" eller vad den nu hette. Jag lagade även en hallonpaj som var populär, eller så berodde det på att vi hade några kort i 1000 blank cards som gick ut på att man skulle äta paj, hehe.

Idag vaknade vi sent eftersom vi somnade så sent igår. Det blev en promenad till stan där vi åt lunch på Café Paus som hade goda sallader. Det var mycket folk för vi kom ungefär vid lunchrushen, fick vänta i 10 min på bord. Fattar inte att folk inte kan skynda sig lite när de ser att folk väntar på deras bord. Det är nästan så att de medvetet ignorerar det och tar så lång tid på sig som möjligt.

Hemma igen sminkade jag Jenny och Helena, hehe, det var kul. Blev nöjd med resultaten ^^

Egentligen skulle Jenny (Yu) och Emma också komma på nyårsmiddagen men de både drog sig ur så vi var bara fyra som firade ändå. Vi orkade inte alls laga så mycket mat som vi sade att vi skulle så drygade ut middagen med två rätter från spicy hot istället :p. Alla blev jättemätta men vi lyckades ändå klämma i oss kladdkakan som vi hade som efterrätt.

För er som inte vet så är den kinesiska nyårsafton inte förrän imorgon, men det är lättare att fira på lördagen så vi firade i förväg.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa en stund innan jag sover. 

Oyasumi minna-san!

Pizza igen

Om ca 1,5 timmar ska Helena och Jakob komma. Vi ska baka pizza och jag ska laga en hallonpaj, imorgon ska vi käka på café Paus och fira kinesisk nyår i förväg på kvällen. Synd att jag inte är hemma och fira för då skulle jag ha fått nyårspengar!!! Hoppas att jag kan inkassera dem vid påsk eller nåt :p

Jag är ganska trött redan efter första veckan i skolan, ska bli skönt med helg. Alla mina helger 1 månad framåt är redan uppbokade, oftast är det trevliga saker så det är lugnt.

Efter pizzakvällen igår (där jag introducerade mina gossedjur) gick vi till tornet. Jag blev övertalad att test körsbärsöl eftersom den inte smakade öl. Det var ganska vidrigt, öl och jag passar inte alls ihop.
Jag och Teo hade också en väldigt djup diskussion om barnfödslar (fråga mig inte hur vi kom in på det). Det måste vara hemsk jobbigt för föräldrar som inte föder ett friskt barn. Det är så mycket som kan gå fel så vi borde vara lyckliga att vi själva är friska, bara det är en vinstlott liksom.

Efter tornet stod jag, Teo och Magnus utanför Ria och pratade väldigt länge om prositution och x-jobb. Till sist var vi tvugna att gå för det var jättesent och jag höll på att frysa ihjäl. Det var längesen vi hade såna ståuppavsked, kom ihåg i ettan då vi alltid stod på skvallertorget och snackade i 30min+ innan alla skiljdes åt för dagen :p 


Torsdag = gyckel + pizza

Snart ska MTD-gruppen komma hit och käka pizza. Imorgon ska Helena och Jakob komma hit och käka pizza. Pizza är gott så det gör inget att det blir två middager i rad. Jag är jättehungrig! Eller så har jag bara en konstig träningsvärk :p

Jag ska jobba med Lisa i informationsvisualiseringen också, det ska bli kul.

Gah... vad jag är hungtig, orkar inte skriva mer :p

Dokumentstrukturen avklarad ^^

Idag hade vi redovisning på dokumentstruktur och vi blev godkända (hoppas vi i alla fall) :p
Typiskt att han skulle kolla på den enda mobilanpassade sidan som vi inte hade testat, givetvis blev det error men det verkade han inte bryr sig så mycket om. Han är snäll :p
Det har skett väldigt drastiska förändringar med vår sida så surfar gärna in igen och lägg till ett recept eller två.

Studiebesöket igår började med en tråkig introduktion om NT24:s produktion/historia, då höll jag och flera andra på att somna. Det blev dock roligt och spännande sen när vi fick se hur dem spelade in en nyhetssändning i Linköping fast kontrollrummet var i Norrköping (där vi var). Nissen styrde kamerorna och bilderna och hade ljud/bild kontakt med nyhetsuppläsaren (i linköping) som var mycket fåfäng och svor när hon gjorde fel. ^^

Precis kommit hem från ett möte med videogruppen och vi har fått fram en idé. Det är ju värsta farten på den här kursen, det är grejor som ska in varje vecka nu i början. Iofs så är det väl ganska bra så att man kommer igång.

Imorgon måste jag städa lägenheten för MTD-gruppen ska komma hit och ska ha pizzakväll. Ska bli kul!

Nu ska jag äta sushi som blev kvar från igår, itadakimasu!

Kan vara det tidigaste inlägget någonsin

Klockan är strax efter kvart över 8 och jag sitter i datorsalen och väntar på Lisa.

Igår år jag fetaostfylld majskycklingfilé, det var supergott! Kycklingen var så mör och fin och inuti var den väldig saftig (pga av fetaosten?). Det var gott iaf!

Jag har även kollat på Lipstick Jungle och den är ganska bra. Den handlar om 3 karriärskvinnor i 30-40(?)års åldern och deras liv. Ska försöka få honey att skaffa en kropp som Kirby i serien hehe.

Idag blir det en kort lunch för vi ska göra studiebesök på NT24. Studiobesök? Hur länge sen var det man gjorde det sist? :p
Ska bli spännande men vi skulle vara utanför NT24 (som jag förövrigt inte vet var det ligger) 12.55. Får hoppas att Magnus eller Teo hittar.

Nu kom Lisa, byebye!

Nya videokursen

Idag hade vi första föreläsningen i videokursen. Verkar vara riktigt bra! I slutet kommer vi att få producera en egen film i en riktig studio och vi få använda green screen wohoo. Vi kommer även att göra flera studiobesök varav ett i Stockholm, låter som en riktigt spännande kurs. Dock är det synd att jag inte kom med i samma grupp som Magnus och Teo men man får väl se det som ett tillfälle att jobba ihop med folk som man inte gillar att jobba ihop med (hoppas att dem i min grupp inte läser detta heheh) och folk man aldrig har jobbat ihop med.

Jag vill äta sushi, ska nog göra det imorgon.

Ikväll bli det MTDmöte, kanske blogga nåt mer senare. Hejsvej!


Söndagsvila

Nu är jag hemma igen efter att ha spelat spel hos Jonathan och Tess, det var väldigt trevligt och jag skulle ha stannat längre om det inte var för att jag hade ont i magen och var så trött. Fattar inte varför jag är så trött, kanske sover för mycket, ska se till att jag bara sover 7-8 timmar per natt.

Det var mycket folk på Lisas fest igår, värsta segmenteringen mellan norrköpingsbor och hennes andra vänner som inte bodde i Norrköping. De satt i köket och höll för sig själva och resten av norrköpingsborna var i vardagsrummet och i sovrummet. Det tycker jag är ganska dåligt, att folk grupperar sig så lätt, man hittar sin zone och sen stannar man kvar där. Å andra sidan är jag alldeles för lat/blyg för att vara den som bryter segmeneringen :p
Lisa var jätteglad iaf :p


Här kommer några bilder jag tog på mig själv igår, blev riktigt nöjd med håret och sminkningen. Jag kanske har talang för det där med smink efter allt. Jag vill gärna ha försökskaninger som jag vill testa på hehe. Tycker att det är roligt att fixa till andra.



mig osminkad



här med smink.

Bilderna är tagna med mobilkameran så det förklarar den dåliga kvalitén. Vill ha en kamera!!! Det såg bättre ut i verkligheten hehe.

På lördag är det fest!

Wohooo! Lördagen är här och jag har precis kommit hem från skolan efter att ha dokumentstrukturerat med Lisa. Vi löste äntligen problemet vi hade innan jul och nu fungerar sidan!!! Gå in på adressen nedan för att kolla på sidan.

http://www.student.itn.liu.se/~lisgy072/TNM065/Projekt/showIndex.php

Jag vet att sidan är skitful och alla recepten är helt wacko men vi jobbar på det. Allt ska fungerar iaf, och sidan är även mobilanpassad för er som vill surfa med mobilen.

Ikväll har även Lisa födelsedagsfest och jag ska använda min nya gråa klänning som jag köpte under mellandagsrean. Jag har en massa klänningar som jag bara har använt 1-2 ggr för att jag aldrig får tillfälle till det (eller massor och massor, har kanske 5-6 st).

Nu ska jag äta lunch, hej svej!

P.S. Kladdkakan jag och linda bakade igår var surverän! Grädden var god oxå :p


Fredagsskoj!

Idag har jag gjort ganska mycket saker som jag tycker är kul. För det första fick jag sova ut vilket var riktigt skönt! Jag satt en stund vid datorn, kollade på anime medan jag åt lunch och mötte sen upp kära and på innegården. Efter en omfamning ala Peter Pan (använd fantasin! :p) tågade vi ner på stan.

Första stoppet var bibblan där jag lånade en fantasyserie som Helena rekommenderade. Efter det gick vi till H&M för att handla en foundation och en ögonskuggsborste (inte en sån av gummi). Jag ville egentligen ha en foundationborste också men tänkte att min puderborste skulle duga.

Vi försökte även göra ett stopp på Trappan för jag skulle hämta kassorna men nicke sa dörren som vägrade ge med sig. Hur fan ska vi komma åt våra pengar?!! Jaja, det löser sig på nåt sätt.

Väl hemma igen satte jag igång att experimentera med sminket. Den foundation jag köpte var riktigt bra som Sandy sa. Gillar den verkligen ^^. Jag testade att göra s.k. smokey eyes och det gick ganska bra. Måste medge att det var väldigt svårt att rita en eyeliner på sig själv! Upptäckte även att jag behövde en ny ögonfransböjare för min gamla (som jag har haft i typ 4-5år) är kass.
Jag tog några bilder på resultatet men bilderna var så dåliga att det inte är någon idé att lägga upp dem.

Snart ska jag äta middag och kvart i sju ska jag träffa linda och baka en kladdkaka tillsammans till ölkvällen. Trevlig helg!

Exams over

Wohoo! Nu är tentorna skrivna och ljudtekniken gick skit. Varför ska det komma så många uppgifter på STFT och inte en enda på reverberation?!!! Dumma Gianpaolo!!!!

Imorgon blir det kladdkakskväll och dokumentstruktur om lisa hinner. Förhoppningsvis ska jag ner på stan en runda och låna böcker, hämta kassorna och börja bokföra. Behöver köpa lite sminkborstar för jag har bestämt mig för att lära mig att sminka mig själv och andra :p

Under helgen blir det nog rätt mycket dokumentstruktur eftersom vi har redovisning på onsdag och skolan börjar igen på måndag. Jag vill helst bli klar med bokföringen innan måndag också, iofs gör det inte så mycket om jag fixar det under veckan.

Mitt energi som jag hade sen jag kom hem från HBG är på väg att sina. Känner mig så trött efter den dumma tentan. Fortfarande mycket att göra, men ikväll ska jag iaf ta det lugnt för att ladda inför helgen. ^^

Reglertekniktentan

...gick ju nästan bra ^^. Det är första gången som jag känner att jag kan ha en chans att klara den, håller verkligen tummarna!

Fick reda på idag att jag inte klarade BoB:n som gick innan jul så jag har nåt att göra i påsk iaf höhö. 
 
Ikväll ska det pluggas ljudteknik men först ska jag laga mat. Hoppas att ni få en mer avslappnande kväll än mig ^^.
Puss och kram!

Count Down to the exams

Jag trodde egentligen att jag hade reglertekniken på fredag men det visade sig att jag hade tagit fel och det var på onsdag istället! Panik Panik! Nåja, det betyder ju att jag kan sitta och göra lite annat på fredag, t.ex. bokföring som är sååå skoj... :p

Idag hittade vi ett mysigt grupprum att plugga i och Lisa bjöd på kakor, tack Lisa! Idag kom även hennes vykort från Australien singlandes ner för brevinkastet. Det är helt dumt att det tar en sån tid för ett vykort att komma fram, när personen redan har varit i Sverige i en vecka så försvinner ju lite grejen med vykortet. Men men, det är ju alltid roligt att få post som inte är räkningar eller pensionspapper.

Nu ska jag laga mat, käka och kolla på one piece och sedan plugga reglerteknik tills 22-23. Jag är ganska nöjd med min inställning till skolan och livet just nu. Jag har delat upp "alla måsten" som ska göras och lyckas till och med att undvika att tänka på dem. Hehhe. Väldigt bra då jag bara blir stressad över att tänka på allt som jag har kvar att göra. Sista året i skolan får man ju offra lite av sin fritid. Jag har en känsla av att allt kommer att gå bra :p


Det bästa med att lägga mynt överallt

Som rubriken antyder fick jag plötsligt för mig att räkna min myntsamling i Munchen Hoben glaset idag. Inte nog med det så tänkte jag räkna hur mycket pengar jag hade i mynt totalt. Jag rotade igenom alla byxor, jackor, väskor och hittade nästan mynt i alla fickor hahah. Det måste vara det bästa med att man lägger mynt lite överallt, man blir glad när man hittar dem :p
Hur som helst så hade jag nästan 1500 kr i mynt, wohooo, dessa ska in på banken när jag har tid att gå och sätta in dem.
Ser inte ut att vara så mycket men det är ganska mycket ändå.

Jag räknade även mina sedlar jag hade kvar från HK och Kina. De kinesiska sedlarna var sååå smutsiga. När jag satt och räknade dem så var jag nästan orolig att jag skulle bli infekterad eller något (jag har ett sår på pekfingret). Vilket I-landsproblem, man är rädd för att bli sjuk av smutsiga pengar lix :p.  


För övrigt har jag haft en väldigt avslappnande julledighet och är motiverad inför nya tag i skolan och andra engemang. Jag ska även äta nyttigare, bättra på hudvården och träna mer. Vi får se hur länge jag orkar. Jag ska försöka blogga mer också.


Jag har både regleren och ljudtekniken att skriva och jag SKALL klara båda. Annars kommer jag att ha massor att göra i påsk och jag vill gärna ha klarat av alla kurser innan sommaren och ex-jobbet. Förhoppningsvis så går det bra, jag måste bara prioritera saker (ni ser ju att jag t.ex. bloggar istället för att plugga ^^).